Halterde 'Kazan' altın doldu

Avrupa Halter Şampiyonası'nda üst üste madalyalar kazanan Türk haltercilerin yüzü gülüyor. Bayanlar 53 kiloda üç altın madalya kazanarak, kürsünün en tepesine çıkan Aylin Daşdelen, ''Bekle bizi Londra'' dedi.

Yayınlanma: 13.04.2011 - 09:14
Abone Ol google-news

Rusya'ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da devam eden Avrupa Halter Şampiyonası'nda dün madalya kazanan Türk halterciler, şehirde gezintiye çıkarak yorgunluk attı. Şampiyonanın 3 altın madalyalı bayan sporcusu Aylin Daşdelen, ''İlk hakkımı geçtikten sonra altın madalya alacağımı zaten biliyordum'' dedi. Müsabakalarda hep panik yaptığını ve ilk haklarında başarılı olamadığını anlatan Daşdelen, şunları söyledi: ''Koparmada ilk hakkımda panik yapıyordum. Antrenmanlarda 124 kilo silkme yapmıştım. İlk hakkımı geçtikten sonra gerisinin geleceğini biliyordum. Müsabakadan önce antrenörlerime ilk hakkımı geçersem, madalyayı garantiledikten sonra Avrupa rekoru denemek istediğimi söyledim, öyle de oldu. 112 kiloyu kaldırıp, altın madalyayı garantiledikten sonra antrenörlerim kiloyu 122'ye çıkardı. Avrupa rekoru 121 kilo ile yine bana aitti, ama altın madalyayı aldıktan sonra bir rahatlık oldu ve konsantre olamadım. Bu nedenle rekor gelmedi.''
 

'En küçük şampiyon'

Şampiyonanın bronz kızı Ayşegül Çoban ise takımın en küçüğü olduğunu hatırlatarak, ''Böylesine başarı kazanmam benim için çok gurur verici bir olay. Daha 19 yaşımdayım. Ülkem adına daha çok başarılar elde edeceğime inanıyorum. Bana destek olanlara çok teşekkür ederim'' ifadelerini kullandı.
 

Gümüş kız Nurdan

Şampiyona öncesi türlü şanssızlıklar yaşadığını anlatan gümüş madalyalı Nurdan Karagöz, ''Pes etmedim ve başardım'' dedi. Dirseğinden üst üste 3 kez çok ağır ameliyat geçirdiğini anımsatan Karagöz, ''Ameliyatlarım bittikten sonra 3 ay içinde fizik tedaviyle birlikte spora başladım. İnsan isteyince her şeyi başarabiliyor. Podyumda sadece madalyayı düşündüm ve kazandığım için çok mutluyum. Hiçbir başarı tek başına gelmez. Bana destek olan herkese teşekkür ediyor, emeklerini boşa çıkarmadığım için büyük sevinç duyuyorum'' diye konuştu.
 

Altın şampiyon Bünyamin

Şampiyonada 2 altın, bir de bronz madalya kazanan Bünyamin Sezer ise geçen sene dünya şampiyonasında yaşadığı ve yaşattığı hayal kırıklığı nedeniyle bu şampiyonaya çok hırslı hazırlandığını bildirdi. Sezer, şunları söyledi: ''Geçen sene Antalya'da yapılan Dünya şampiyonası öncesinde antrenmanlarda rekor kırıyordum. Ancak, şampiyonada sıfır çektim. Bu beni çok üzmüştü. Kendi ülkemde yapılan bir şampiyonada hayal kırıklığı yaşamış ve yaşatmıştım. Bu nedenle kendimi affettirmek ve hatamı telafi etmek için çok çalıştım. Çalışmamın karşılığını da aldım. Çok mutluyum.''
 

Şırnaklı şampiyon Hurşit

Şampiyonada 1 gümüş, 1 de bronz madalya alan Hurşit Atak, Şırnaklı olduğunu belirterek, çok zor şartlarda halter sporuna başladığını anlattı. Büyükler kategorisinde ilk yarışına çıktığını kaydeden Atak, ''Podyumda çok heyecanlandım, ayaklarım titredi. Ancak, başaracağımı biliyordum ve çok iyi motive oldum. Bu benim ilk madalyam. Bundan sonra da kürsüden inmeyeceğim'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler