Hava kirliliği uçuşları iptal ettirdi

Çin'in kuzeydoğusunda hava kirliliği nedeniyle birçok uçuş iptal edilirken, otoyollarda ulaşım kesintiye uğradı.

Yayınlanma: 21.10.2013 - 14:31
Abone Ol google-news

Ülkenin kuzeydoğu eyaletleri Cilin ve Liaoning'de meteoroloji yetkilileri, yoğun duman ve sis nedeniyle kırmızı alarm verirken, birçok okulda da eğitime ara verildi.

Bölgede sis ve kirliliğin Harbin, Yiçun, Daçing, Suihua, Ciamusi ve Çitayhı şehirlerinde yoğun olarak görüldüğü ve görüş mesafesinin şehir merkezlerinde 50 metrenin altına düştüğü kaydediliyor.

Harbin kentinde havadaki zararlı partikül oranını ölçen P.M 2,5 değerinin sabah saatlerinden itibaren 500 mikrogramı aştığı belirtilirken, kentte tüm otoyol ve Tayping Uluslararası Havaalanı'nda ulaşımın durdurulduğu aktarıldı. Kentte ayrıca bazı şehir içi otobüslerin çalışmadığı ve halkın kendi imkanlarıyla işlerine gittiği ifade ediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı, geçen cuma hava kirliliğinin kansere neden olduğunu açıklamıştı. Kuruluş, hava kirliliğine bağlı ölümlerin yarısından fazlasının Çin ve Doğu Asya ülkelerinde olduğunu, özellikle hızlı sanayileşme nedeniyle Pekin gibi kentlerde yoğun hava kirliliği yaşandığını ifade etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler