Hava sıcaklıkları artıyor

Havanın, Türkiye'nin önemli bir bölümünde açık ve parçalı bulutlu olması tahmin edilirken, Doğu Anadolu bölgesinde yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı, kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacak.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 07:30
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, Türkiye'nin doğu kesimlerinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Marmara'nın batısı ile zamanla Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

Bögelerde hava

Marmara:
Az bulutlu ve açık geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Adana) parçalı geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

Batı Orta ve Doğu Karadeniz: Batı Karadeniz az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu; Orta ve Doğu Karadeniz, Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Artvin, Gümüşhane, Bayburt) ile Rize ve Hopa çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzey ve doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, kuzey ve doğusu (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakari, Şırnak) ile Elazığ çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olacak.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren doğusu (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler