Havada 12 saat aç ve susuz kaldı

Bangkok-Oslo seferini yapan uçaktaki bir yolcu, kredi kartını kullanamadığı için 12 saat boyunca aç ve susuz bir şekilde yolculuk yaptı.

Yayınlanma: 20.06.2013 - 19:30
Abone Ol google-news

Norveç'e ait havayolu şirketi ile Bangkok'tan Oslo'ya uçan Taylandlı bir kadın, uçakta kredi kartı ile işlem yapamaması nedeni ile 12 saat boyunca aç ve susuz bir şekilde yolculuk yapmak zorunda kaldı.

Tayland'in başkenti Bangkok'tan Norveç'in başkenti Oslo'ya uçan Taylandlı kadın, yolculuğu sırasında hosteslerden yemek ve su istedi. Üzerinde yeteri kadar para bulundurmadığı anlaşılan yolcu, kredi kartı ile ödeme yapmak istedi. Fakat kendisine uçakta kredi kartı ile işlem yapılamadığı söylendi. Bunun üzerine Taylandlı kadın, para ödeyemediği için yolculuğunun sürdüğü 12 saat süresince aç ve susuz kaldı.

Öte yandan aynı havayolu şirketi ile Oslo'dan New York'a yalnız başına seyahat eden 16 yaşındaki bir gence de üşüdüğü için talep ettiği battaniye 32 Norveç kronu karşılığında verilmek istenmiş, genç yolcu da yine üzerinde nakit parası olmadığı için battaniye alamamış ve hasta olmuştu.

Basında da sık sık gündeme gelmeye başlayan benzer şikayetler üzerine söz konusu havayolu şirketi yolculuk sırasında kartla yapılacak işlemlerin yeniden düzenlendiğini açıkladı. Havayolu şirketi ayrıca yolculara suyu bedava dağıtacağı bilgisini verdi.

Avrupa'nın birçok havayolu şirketi, su ve yemeği para karşılığında veriyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler