‘Hayat umutsuzluktan umut yaratmaktır’
Gençler, usta yazarın eserlerinden esinlenerek hazırladıkları gezi belgeseli, fotoğraf sergisi ile beste ve koreografisi öğrencilere ait dans ve müzik şöleni sundular.
Yaşar Kemal Vakfı, Çukurova gerçeğinden çıkıp dünya edebiyat ve kültürünü besleyerek 28 Şubat 2015’te ölümsüzlüğe ulaşan yazar Yaşar Kemal’i, İstanbul’un iki yakasında düzenlenen öğrenci merkezli etkinliklerle andı.
Gençler Yaşar Kemal’den esinlenen gösteri ve sunumlarla “Hayat umutsuzluktan umut yaratmaktır” sözünün doğruluğunu kanıtladılar, umutsuz olmanın mümkün olmadığını gösterdiler. Gençleri vakıf yönetimi, öğretmen, öğrenci ve velilerin de aralarında bulunduğu tüm izleyiciler hayranlıkla alkışladı.
Vakfın gençlerde okuma kültürünün yerleştirilmesi için uğraş veren öğretmenleri ve öğrencilerini yakınlaştırmak amacıyla başlattığı “Öğretmen Buluşmaları” ürünleri temelinde hazırladığı anma törenlerinin ilki 18 Şubat’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Törende, geçen aylarda romanların ilham kaynağı Çukurova’ya YKV Başkanı ve yazarın eşi Ayşe Semiha Baban rehberliğinde inceleme gezisi yapan Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) Amerikan Koleji öğrencileri oradan ve eserlerinden esinlenerek hazırladıkları gezi belgeseli, fotoğraf sergisi ile beste ve koreografisi öğrencilere ait dans ve müzik şöleni sunuldular.
‘Bizim için onur’
İkinci tören Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde 27 Şubat Çarşamba günü yapıldı. Saint Pulcherie öğrencilerinin Yaşar Kemal yapıtlarına görsellik ve gençlik kazandıran sergisinin açılışı ile başladı. Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bizim için Yaşar Kemal’i anma etkinliklerine ev sahipliği yapmak bir onurdur” diyerek sözü Darüşşafaka Lisesi müzik topluluğuna bıraktı. Ardından Darüşşafaka öğrencisi Ege Güney’in Köroğlu Meddah Gösterisi alkışlandı. Asuman Kafaoğlu Büke’nin yönettiği panelde Saint Pulcherie ve Notre Dame de Sion Fransız Liseleri ile Üsküdar Amerikan Lisesi’nden üçer öğrenci “Binboğalar Efsanesi”, “Hüyükteki Nar Ağacı” ve “Yer Demir Gök Bakır” romanları üzerinden yazarın “Değişim”, “Umut” ve “Mit” temalarını hangi bağlamda işlediğini yorumladılar. Tören Sarıyer Belediyesi Gösteri Sanatları halkoyunları ekibinin Anadolu’nun dört bir yanından esinlenen gösterisiyle noktalandı.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Emekliye iyi haber yok!
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi