"Haziran'da yeni vergi yok"

Yunanistan'da 6 Mayıs'ta yapılacak erken genel seçimler öncesi, Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Evangelos Venizelos, Haziran ayında yeni vergilerin olmayacağını vaat etti.

Yayınlanma: 28.04.2012 - 14:15
Abone Ol google-news

Theodoros Karatzas oditoryumunda partisinin seçim programını açıklayan Venizelos, Haziran ayında yeni vergiler getirmeyecekleri, maaşlarda kesinti olmayacağı, kademeli olarak bazı vergilerin kaldırılacağı sözünü verdi.

Son kamuoyu yoklamalarının hiçbir partinin tek başına iktidar olmak için çoğunluk oylarını alamayacağını gösterdiği Yunanistan'da, olası bir koalisyon hükümeti içinde yer alması beklenen PASOK'un lideri, ulusal üretim modelinin değiştirileceğini belirterek, ülkede son 38 yılda ekonominin tüketime dayalı olduğunu ifade etti.

Yeni tarım politikası ile istihdam için büyük imkanlar doğacağını dile getiren Venizelos, yurt dışına gidenlerin Atina'ya geri dönmesi ile teknolojinin yeni dinamik sektörlerinde canlanma olacağını kaydetti.

Vaatleri arasında dayanışma vergilerinin kademeli olarak kaldırılmasının da olduğunu açıklayan Venizelos, elektrik faturaları üzerinden ödenen özel emlak vergisinin de tek bir emlak vergisi çatısı altında birleştirileceğini söyledi.

Yunanistan'da büyümenin özelleştirmeler ve altyapı projeleri, enerji sektöründeki yatırımlarla olacağını kaydeden Venizelos, katma değer vergisinin de yüzde 23'ten yeniden yüzde 13'e çekileceğini vaat etti.

Yeni Demokrasi Partisi Başkanı Antonis Samaras'ın kurumsal vergileri yüzde 23'ten yüzde 15'e çekeceğini vaat etmesine karşılık Venizelos, "İlk kez gelecek 10 yıl için istikrarlı bir vergi sistemini konuşabiliyoruz. Bu da bütün partilerin geniş konsensüsü ile mümkün olacaktır. Bu da alışılagelen vergi indirim vaatleri ile mücadele ile olacaktır" diye konuştu.

Enflasyon ölçümünü de değiştireceklerini kaydeden Venizelos, bakanlıkların 14'ten fazla olmayacağını, yardımcı bakanların sayısının 10'u geçmeyeceğini söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon