HDP binasına bombayı getiren kişinin eşkali belirlendi

Mersin'de dün HDP binasına yapılan bombalı saldırıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Partiye bombalı çiçeği getiren kişinin eşkali belirlendi. Vali Özdemir Çakacak, saldırıyla ilgili olarak ellerinde geniş bilgiler olduğunu ancak şu an için detaylı bir açıklama yapamayacağını söyledi.

Yayınlanma: 19.05.2015 - 13:19
Abone Ol google-news

<video:278915>

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, dün HDP İl Başkanlığı binasına yapılan bombalı saldırıyla ilgili ellerinde geniş bilgiler olduğunu ancak şu an için detaylı bir açıklama yapamayacağını belirtti. Çakacak, "Çünkü olayın faillerinin yakalanmasına dönük bilgiler olduğu için ayrıntı vermek doğru değil. En kısa zamanda olayın faillerinin ortaya çıkarılacağını düşünüyoruz" dedi.

'FAİLLERİ YAKALATACAK BİLGİLER VAR, PAYLAŞAMAM'

Gençlik Yürüyüşü'ne katılan Vali Özdemir Çakacak, HDP il binasına yönelik bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bombanın çiçekle parti binasına götürüldüğünü doğrulayan Vali Çakacak, şunları söyledi: "Bir takım bilgiler var elimizde ama daha da netleştikten sonra açıklamanın uygun olacağını düşünüyoruz. Görevlilerden alınan bilgiye göre bir çiçek var, çiçek getirilmiş. Çiçek balkona konulmuş ve patlama balkonda meydana geliyor. Daha geniş bilgiler var ama daha fazla açıklama yapmayayım. Çünkü olayın faillerinin yakalanmasına dönük bilgiler olduğu için ayrıntı vermek doğru değil. En kısa zamanda olayın faillerinin ortaya çıkarılacağını düşünüyoruz. Konunun üzerinde ciddiyetle duruluyor."

'DEMOKRASİYE YAPILMIŞ ADDEDİLİR'

Bombalı saldırının demokrasiye yapılmış bir saldırı olduğunu kaydeden Vali Çakacak, şöyle devam etti: "Hem il binasında hem de iş hanının çeşitli yerlerinde hasarlar meydana geldi. Olay yeri inceleme, bomba uzmanları, terörle mücadele, istihbarat birimleri, ilgili tüm birimler üzerinde çalışıyor. Türkiye önemli bir seçim ortamı içerisindedir. Bu tür olaylar, bir partiye yapılmış olsa dahi tüm partilere yapılmış gibi hissediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir. Dolayısı ile demokrasimize yapılmış addedilir." 

BOMBACININ EŞKALİ BELİRLENDİ

Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi Silifke Caddesi 111 Sokak'taki 8 katlı Alanya İş Merkezi'nin birinci katında bulunan HDP İl Teşkilatı'nda patlayan bombayla ilgili Emniyet İstihbarat, Terörle Mücadele, Jandarma İstihbarat ve MİT'in birlikte oluşturduğu özel ekip, olayı aydınlatmak için çalışmalarını sürdürüyor. MOBESE dahil 9 ayrı kamera görüntüsü detaylı incelemeye alan ekip, partiye bombalı çiçeği getiren kişinin eşkalini belirledi. MOBESE kameralarının görüntülerine göre elinde çiçek olan boyu ve yaklaşık 35 yaşında olduğu belirlenen bombacı, 17 Mayıs pazartesi günü parti binasının bulunduğu binaya giriyor.

ÇİÇEĞİN RENGİ SARI-KIRMIZI-YEŞİL

Elde edilen ilk bilgilere göre bombacı, saksısında bomba bulunan çiçeği HDP parti ambleminde yer alan sarı, kırmızı ve yeşil tonlardan seçti. Bu nedenle de çiçeği il binasındaki görevlilerin kuşku duymadan aldığı tahmin ediliyor. Ayrıca saldırganın çiçeği ismi açıklanmayan HDP Mersin milletvekili adayı adına getirdiği saptandı.

Bina içinde bir süre kaldığı belirlenen bombacı, kuşku uyandırmamak için kısa bir süre oturup kendisine ikram edilen çayı da içiyor. Saksıdaki toprağın altına yerleştirilen bombalı çiçek, pazartesi sabah saatlerine kadar binada kaldı. İddiaya göre binada bulunan bir partili, çiçeğin güneşte kalması gerektiğini düşünerek il binasının yan tarafında yapılan prefabrik mutfak bölümüne aldı.

MİTİNG, FACİAYI ÖNLEDİ

Parça tesirli, zaman ayarlı olduğu öne sürülen bombalı çiçek, dün saat 10.00'da büyük bir gürültü ile patladı. Normalde her gün orada kahvaltı yapan partililer, miting günü nedeniyle toplu kahvaltı yerine ayakta bir şeyler atıştırdıktan sonra seçim bölgelerine dağıldı. Böylece, büyük bir facianın eşiğinden dönülmüş oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler