HDP'li Özsoy: Terörist dedikleri insanın fezlekeleriyle, insanları cezaevine gönderiyorlar

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve 'terörist' olarak nitelendirilen hakim ve savcılar tarafından hazırlanan fezlekelerle HDP'lilerin tutuklandığını belirterek, "Kaçma şüphesi nedeniyle yurt dışı yasağı koyuyorsun. Selahattin Demirtaş, zaten sık sık yurt dışına çıkıyordu. Demirtaş, nereye kaçacak?" dedi.

Yayınlanma: 11.11.2016 - 16:52
Abone Ol google-news

Partisinin Bingöl il binasında basın toplantısı düzenleyen HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, HDP'li eş başkan ve milletvekillerinin tutuklanması ile ilgili konuştu. HDP'li vekillerin savcılıklara gidip ifade vermedikleri için tutuklanmalarının hukuka aykırı olduğunu savunan Özsoy şöyle konuştu:
"Devlet şu anda şöyle bir propaganda yapıyor. Bütün dünyaya söylüyorlar, bunun gerçeklikle uzaktan yakından alakası yoktur. Diyorlar ki, 'HDP'liler ifade vermedikleri için kendilerini zorla tutuklattılar, bu onların kendi sorumluluğudur.' İnsan bir parça yürekli olur, der ki 'biz bunları götürdük içeri attık.' Savcılığa gitmemek tutuklama gerekçesi olamaz. En fazla polis seni alır, savcılığa götürür. İfadeni verirsin, sana yöneltilmiş suçların içeriğine göre ya tutuklama verilir, ya da tutuklanmamak üzere mahkemeye sevk eder. Bizim vekillerimiz ve eş başkanlarımıza bakın, hiç birinin delil karartma gibi bir durumu yok. İkincisi yurtdışı yasağı koyuyorsun, nereye kaçacak? Selahattin Demirtaş nereye kaçacak? Zaten sürekli gidip geliyordu. İdris Baluken nereye kaçacak? Hiç kimsenin böyle bir niyeti de yok." 

'DARBE BAŞARISIZ OLMADI, YÖNÜ DEĞİŞTİ'

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmadığını sadece yönünün değiştiğini öne süren HDP'li Hişyar Özsoy, "Darbe başarısız olmadı. Darbenin liderliği değişti. Şu anki darbenin lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yanındaki ekiptir. Terörist dedikleri adamların hazırladığı fezlekelerle insanları cezaevine gönderiyorlar. Bu bir saçmalık, ama yapıyorlar" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler