Hedef kamuda türban

Okullarda seçmeli "Kuranıkerim" dersinin okutulmasını sağlayan yasanın kabul edilmesini ve türbanın fiilen 5. sınıfa kadar inmesini yeni bir kamuoyu oluşturma kampanyasının izlemesi dikkat çekiyor. Sosyal medya siteleri Facebook ve Twitter'da kamuda türbanın serbest bırakılması için kampanya başlatıldı

Yayınlanma: 01.04.2012 - 08:01
Abone Ol google-news

Okullarda seçmeli “Kuranıkerim” ve “Hz. Peygamberimizin hayatı” adlı derslerin okutulmasını sağlayan yasa önerisinin kabul edilmesinin ardından sosyal medyada kamuda türbanın serbest bırakılması için kampanya başlatıldı. Twitter üzerinden binlerce kişi kampanyaya destek mesajları attı.

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gün kabul edilen kesintili eğitimi düzenleyen yasa önerisinin ardından önceki akşam ve dün gün boyu sosyal medyada türbanın kamuda serbest bırakılmasına yönelik farklı kampanyalar başladı. Kesintili eğitim yasasına tüm ortaokul ve liselerde seçmeli Kuranıkerim derslerinin konulması; türbanın fiilen 5. sınıfa kadar inmesini gündeme getirirken; sosyal medyada başlayan türban kampanyaları dikkat çekti.

Twitter’da kampanya

Sosyal medya sitesi Twitter’da “Kamuda başörtüsüne evet” etiketiyle başlatılan kampanya, Türkiye’de Twitter üzerinde en çok konuşulan konu oldu. “Kamuda başörtüsüne evet” etiketi Twitter’daki popüler etiketler arasına girdi. Twitter üzerinde oluşturulan sanal kampanyaya binlerce kişi destek mesajları atarken, bazı kullanıcılar ise kampanyaya tepki gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler