''Hesabını Babacan'dan sorsun''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 2005'te IMF ile stand-by anlaşması yapılarak, 10 milyar dolar borç alındığını iddia etti.

Yayınlanma: 11.05.2013 - 20:44
Abone Ol google-news

Faik Öztrak, yazılı açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Avrupa İmar Kalkınma Bankası toplantısında "10 yıl önce IMF'ye 23,5 milyar dolar borçla Türkiye'yi devraldık, o günden bugüne de IMF ile stand-by anlaşması yapmadık" ifadesini kullandığını belirtti.

Başbakanlıktan 26 Nisan 2005'te IMF'ye gönderilen ve 2005-2008 dönemini kapsayan stand-by anlaşmasını başlatan mektup olduğunu öne süren Öztrak, şunları kaydetti:
"Başbakan, derhal Özel Kalemine talimat versin, IMF'ye yazılmış mektubu istesin. Eğer Başbakanlıktan IMF'ye gönderilen o mektup, kendisinden gizli yazıldıysa bunu imzalayan Ali Babacan ve Süreyya Serdengeçti'den, 'kendinden habersiz IMF ile stand-by anlaşması imzalamanın' ve 'ülkeyi 6,7 milyar SDR (10 milyar dolar) borcun altına sokmanın' hesabını sorsun. Ancak bu mektubun kendi onayıyla yazıldığını hatırlarsa millete IMF memurlarından hangi siyaset derslerini aldığını açıklasın ve bu beyanı nedeniyle kamuoyundan özür dilesin."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler