"Hizmetli sayısı yetersiz"
Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda ve üniversitelerde domuz gribine karşı alınacak önlemler listesinin başında hizmetli yetersizliğinin giderilmesinin geldiğini savundu.
Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, yaptığı yazılı açıklamada, domuz gribi nedeniyle toplumun tüm kesimlerinde panik havası oluştuğunu belirtti.
Gribin özellikle öğrenciler üzerinde görülmesi ve okullarda dezenfekte çalışmalarının yapılacak olması nedeniyle MEB'e bağlı okulların tatil edildiğini anımsatan Bostan, domuz gribi ve domuz gribi aşısıyla ilgili spekülasyonların kafaları karıştırdığını kaydetti.
Velilerin, aşının yan etkileriyle ilgili iddialar dolayısıyla çocuklarına aşı yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızlık içinde olduklarını dile getiren Bostan, bu noktada Sağlık Bakanlığı'nın toplumu domuz gribi aşısıyla ilgili doğru bilgilendirmesi ve aşıyla ilgili spekülasyonlara son verecek bir açıklama yapması gerektiğini belirtti.
Bostan, domuz gribinin, MEB'e bağlı okullarda ve üniversitelerde temizlik personeli sorununu da gündeme getirdiğini vurguladı.
Türk Eğitim-Sen'in, Türkiye'de okulların mevcut durumunu tespit edebilmek amacıyla 2008'de 24 ilde ilköğretim ve orta öğretim okullarında 3 bin 540 öğretmen ve idareciyle anket çalışması yaptığını belirten Bostan, şu sonuçların ortaya çıktığını kaydetti:
''Öğretmen ve idarecilerin yüzde 87.3'ü okullarda alt yapı ve fiziki mekanların yeterli olmadığını düşünüyor, yüzde 45.4'ü okulunda yeterli kadrolu hizmetli bulunmadığını ifade ediyor. Ankete katılanların yüzde 36.3'ü okulundaki tuvalet sayısının ihtiyacı karşılamadığını dile getiriyor.
Öğretmen ve idarecilerin yüzde 43.8'i okulların hijyenik ortama sahip olmadığını, yüzde 38.7'si okulların kısmen hijyenik ortama sahip olduğunu belirtiyor. Okulların hijyenik yapıya sahip olmadığını düşünenlerin yüzde 48'i bunun personel yetersizliğinden, yüzde 35'i okullara yeterli ödenek ayrılmadığından, yüzde 8.6'sı okul yönetiminin duyarsızlığından kaynaklandığını belirtiyor. Ankete katılanların yüzde 14'ü okulunda suların düzenli akmadığını, yüzde 40.3'ü okulunda su deposu olmadığını, yüzde 92.3'ü okulunda şebeke suyu kullanıldığını ifade ediyor.''
Bostan, İstanbul'da bir üniversitede yaptıkları yeni anketten de şu sonuçları aldıklarını belirtti:
''Ankete katılan öğretim üyelerinin tamamına yakını fakülte ve yüksek okullarda yeterince temizlik yapılmadığını, sınıf ve amfilerin temizlenmediğini, öğrenci ve öğretim üyelerine ait tuvaletlerin hijyenik olmadığını belirtmişlerdir. Üniversitelerin temizlik işi, taşeron firmalara verilmiştir. Bu firmaların personelinin, rektörlük binaları dışındaki birimleri yeterince temiz tutmadığı, gerekli temizliği yeterince yapmadığı ankete katılanların verdiği cevaplardan anlaşılmaktadır.''
Okulların, hijyenik yapı sağlanamadığından hastalıkların başlangıç adresi olduğunu savunan Bostan, ''MEB'e bağlı okullar ve üniversiteler hijyenik değil. Okullarda ve üniversitelerdeki personel yetersizliği, hijyen sağlanamamasının öncelikli nedenidir. MEB'e bağlı okullarda ve üniversitelerde domuz gribine karşı alınacak önlemler listesinin başında hizmetli yetersizliğinin giderilmesi gelmektedir'' görüşünü ifade etti.
En Çok Okunan Haberler
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Emekliye iyi haber yok!
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- 350 bin 757 kez 'yazı-tura' atıldı... Sonuç şaşırttı!