"Hollywood'u ikna ettiniz Washington'u da ikna edin"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen hükümete, "ABD'yi ikna edelim derken, sözlerimi yanlış anlamayın, Washington'u kastediyorum. Yoksa Hollywood'u ikna etmede çok başarılı olduğunuzu görüyoruz. Artık nasıl ikna ettiniz; karada mı, havada mı? onu bilemeyeceğim"diye seslendi.

Yayınlanma: 06.10.2009 - 15:58
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen, Meclis Genel Kurulu'nda tezkere üzerinde CHP grubu adına söz aldı. CHP'nin terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu davranış ve görüşlerin 'Kürtlerin sorunlarını göz ardı ediyor' şeklinde algılanmaması gerektiğine işaret eden Öymen, Kürt sorunu konusunda daha önce yayınladıkları raporda etnik özgürlüklerin olması gerektiğini dile getirdiklerini kaydetti. Hükümetin vatandaşın can ve mal güvenliğini koruması ve terörle mücadele etmesi gerektiğini ancak bunu sağlayamadığını savunan Öymen, terörle mücadelede sadece teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin yeterli olmayacağını, ülke dışındaki unsurlarla da mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. 2002 yılında tek bir mermi bile atılmadan, PKK'nın beyninin Suriye'den çıkmak zorunda bırakıldığını şimdi ki hükümetten de aynı siyasi iradeyi beklediklerini kaydeden Öymen, şunları söyledi:
"Irak'ın Anayasası'na göre, topraklarında terörist bulundurmayacağı hüküm altına alınmışken ve orada ABD'li askerler varken, terör örgütü ile neden yeterli ve etkin mücadele edilmiyor? Irak'ın 300 bin silahlı gücü var. Ülkedeki bütün terör örgütleriyle savaşıyor, biri hariç PKK. ABD ve peşmergeler de ülkedeki bütün terör örgütleriyle savaşıyor, biri hariç PKK. Peki biz terörle mücadele ederken onları niye ikna edemiyoruz? ABD'yi ikna edelim derken, sözlerimi yanlış anlamayın, Washington'u kastediyorum. Yoksa Hollywood'u ikna etmede çok başarılı olduğunuzu görüyoruz. Artık nasıl ikna ettiniz; karada mı, havada mı? onu bilemeyeceğim"

Meclis'in daha önce hükümete sınır ötesi operasyon için iki kez yetki verdiğini ancak bu yetkilerin hükümet tarafından tam olarak kullanılmadığını belirten Öymen, Türkiye'nin terörle mücadele için askeri gücünün yeterli olduğunu ancak bunun da tam olarak kullanılmadığını kaydetti. Öymen, ''Terör örgütü, Türkiye'de devlet içinde devlet kurmak istiyor. 'O bölgenin yönetimini, ekonomiyi bize bırakın' diyorlar. 'Bizim orada silahlı gücümüz olsun' istiyorlar. Bunun ötesinde resmen devlet olmak için iki eksik kalıyor. Bir hutbe okutacaksın, bir de Osmanlı dönemindeki gibi sikke kestireceksin" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler