Hristofyas: Taviz yok

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs Rum tarafının, doğrudan Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde ''ilkelerinden taviz vermesinin'' söz konusu olmadığını söyledi. Bu arada, Noel ve yeni yıl nedeniyle ara verilen Kıbrıs müzakereleri 5 Ocak Pazartesi günü yeniden başlayacak.

Yayınlanma: 03.01.2009 - 14:36
Abone Ol google-news

Rum basınındaki haberlere göre, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, komünist AKEL partisi Genel Merkezinde yılbaşı nedeniyle düzenlenen kutlamada yaptığı konuşmada, ''Rum tarafının, Kıbrıs sorunundaki prosedürde en iyi sonuçları elde etme çabasından vazgeçmesinin söz konusu olmadığını'' söyledi.

Hristofyas, konuşmasında, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve KKTC'de iktidarın büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi'ne (CTP) de atıfta bulunarak, ''Eski yoldaşların bugün ortaya koyduğu tezler beni üzüyor'' dedi. Yeni yılda Kıbrıs sorunundaki icraatlara ilişkin zorlukların bitmeyeceğini ifade eden Hristofyas, şöyle devam etti: ''Çünkü, eski yoldaşlarımız, işbirlikçilerimiz ve mücadele arkadaşlarımız çözüm konusunda rota değiştirmiş ve bugün, çok daha katı, çok daha az adil ve iki parti arasında zaman zaman yapılan anlaşmaların ötesinde ve dışında bir çizgi izliyorlar. Kıbrıs Rum tarafı, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin yeni başkanı ile dönüşler yapmayacak, kabul edilemez tavizler vermeyecek ve gevşek bir federasyon veya gevşek bir konfederasyona varalım diye, federasyon ilkelerinden ayrılmayacak.''
 

Pazartesi günü buluşuyorlar

Bu arada, Noel ve yeni yıl nedeniyle ara verilen Kıbrıs müzakereleri 5 Ocak Pazartesi günü yeniden başlıyor. Geçen yıl son görüşmeyi 22 Aralık'ta yapan Talat ve Hristofyas, Eylül ayında başlayan müzakereler çerçevesinde pazartesi günü 14. kez bir araya gelecek.

Yeni yılın ilk görüşmesini yapacak liderler, ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' ana başlığı altındaki ''dış ilişkiler'' konusunu ele alacak. Liderler 5, 12, ve 16 Ocak'ta görüşecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler