HSP, AKP'nin davetini görüşecek

Erdoğan'la görüşen HSP Genel Başkanı Kurtulmuş, AKP'den 'bütünleşme' daveti aldıklarını açıkladı. HSP MYK, 'bütünleşme' davetinin görüşüleceğini açıklarken, İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, Kurtulmuş'un yanlış yaptığını söyledi, Kurtulmuş'la vedalaştığını açıkladı.

Yayınlanma: 11.07.2012 - 21:17
Abone Ol google-news

HSP Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul edildi. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmeye AKP'li Yalçın Akdoğan ve Parti Genel Başkan Başdanışmanı Teoman Rıza Güneri de katıldı. Siyah makam arabasıyla Resmi Konuta gelen Kurtulmuş, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın daveti üzerine Başbakanlık Resmi Konuta geldiğini belirterek sözlerine başlayan Kurtulmuş, HSP'nin yeni Türkiye'nin kurulması için fikirleriyle, görüşleriyle, söylemleriyle ve uslübuyla ortaya koymuş olduğu programıyla ve süreçlere olan katkılarıyla Türk siyasetinde önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade etti.

HSP'nin söylemlerinin Türkiye'nin siyaset çevreleri ve bütün siyasi partileri tarafından ilgiyle izlendiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Sayın Başbakanızın HAS Parti'nin AK Parti'nin
bütünleşmesi konusundaki tekliflerine davetini bugün aldık. Karşılıklı olarak bu konudaki görüşlerimizi paylaştık. Bu çerçevede kendisi konuyu partisinin MKYK'sına götüreceğini bu süreçte yeni 'Türkiye'nin inşaası konusuna bir güç birliği ve birlikte mücadelenin uygun olacağını' orada ifade edeceğini söylediler"
dedi.

'Bize davet yapılmıştır'

Kendisinin de daveti partinin Merkez Yürütme Kurulu'na ve Genel İdare Kurulu'na götüreceğini belirten Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Resmen bugün bu anlamda bize bir teklif ve çağrı yapılmıştır. Bizde bu konuyla ilgili görüşlerimizi partimizin ilgili kurulları kararlarını verdikçe kamuoyu ile paylaşacağız. Bir kez daha şunu söylemek isterim ki bizim derdimiz; Numan Kurtulmuş ve HAS Parti'de mücadele eden arkadaşlarımız olarak hiç birimizin bir makam ve mevki beklentisi yoktur. Böyle olmadığını da tüm Türkiye biliyor. Ancak yeni Türkiye'nin inşaası için bizimde baştan beri söylediğimiz ilkeler ve prensipler çerçevesinde bir güç birliği, bir bütünleşme imkanı olabilir mi bunları müzakere edeceğiz. Ve konuyu şeffaf bir şekilde bütün kamuoyuyla bütün milletimizle paylaşacağız."

Kurtulmuş, bir gazetecinin "HAS Parti içinde AKP ile birleşme konusunda görüşlerin ve eğilimlerin olup olmadığı" sorusunu yanıtsız bıraktı. “Yeniden görüşmeniz söz konusu olacak mı” sorusunu da Kurtulmuş,  “Tabii ki süreç ilerlediği takdirde bir araya gelinecek” diye yanıtladı.

HSP, AKP'nin davetini görüşecek

HSP Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Numan Kurtulmuş Başkanlığı'nda yaklaşık 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Genel Sekreter Kazım Arslan imzalı yazılı bir açıklama yapıldı.

Yazılı açıklamada Erdoğan ile Kurtulmuş'un görüşmesi anımsatıldı. Görüşme sonrası Kurtulmuş'un süreçle ilgili gerekli değerlendirmeleri yaptığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Sayın Genel Başkanımız, açıklamasında, görüşmenin çerçevesinin 'Yeni Türkiye'nin inşa edilmesinde, millet egemenliğinin bütünüyle sağlanmasında Türkiye'yi gerçekten daha ileri götürecek adımların atılmasında, bir bütünleşme süreci içerisinde fikirlerimizle ilkelerimizle ne tür katkılar sağlayabileceğimiz hususu olduğunu' belirtmiştir. Konuyu öncelikle MYK'dan başlamak üzere tüm kurullarımızla paylaşacağını ifade etmiştir. Bu çerçevede Merkez Yürütme Kurulumuz toplanmış ve Sayın Genel Başkanımız süreçle ilgili detayları kendileriyle paylaşmıştır. Gelinen nokta itibarıyla konu değerlendirilmiş ve konunun il başkanlarımız ve Genel İdare Kurulu ile paylaşılması uygun bulunmuştur. Daha sonraki süreçlerde gelişmeler tüm açıklığıyla kamuoyuyla paylaşılacaktır.''

Kurtulmuş: Gerekli açıklama yapılacak

Numan Kurtulmuş da parti genel merkezinden ayrılırken gazetecilere kısa bir değerlendirmede bulundu. Partilerinin karar organının Genel İdare Kurulu olduğunu ifade eden Kurtulmuş, ''Bugünkü görüşmeyi arkadaşlarımla paylaştım. Dolayısıyla buradan bir karar alınacak değil. Önümüzdeki dönemde gerekli açıklama yapılacaktır'' dedi.
Kurtulmuş, konunun her iki partinin yetkili organlarında görüşüleceğini ve sonunda bir karara varılacağını da bildirdi.

Mehmet Bekaroğlu'ndan veda

HSP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde yaptığı açıklamada Genel Başkan Numan Kurtulmuş ile veda ettiğini açıkladı. Yarın Saat 11.00’de İl başkanlığından basın açıklaması yapacağını söyleyen Bekaroğlu’nun mesajları şöyle:

 *Bir cümle paylaşayım; o kadar önemli şeyler söyledik ki değil Kurtulmuş ve Bekaroğlu, imzalayanların tamamı gitse bu sözler hep kalacaktır.

 *Numan Bey'e yanlış yaptığını, bu işin doğru olmadığını söyledim. Kendisi ile kişisel olarak vedalaştım.

 *Süreçle ilgili düşüncelerimi ve sonrasını yarın 11.00'deki basın toplantısında açıklayacağım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler