HTC’nin finansal raporları olumlu

Dünya’nın en önemli akıllı telefon üreticilerinden olan HTC uzun zamandır kar etmekte zorlanıyor ve mali sıkıntılar çekiyordu. Şirketin 3. çeyreğe girmeden hemen önce açıklanan finansal raporlarında ise durum olumlu görünüyor.

Yayınlanma: 10.10.2016 - 21:45
Abone Ol google-news

Önemli akıllı telefon üreticilerinden ve sanal gerçeklik gözlüklerinden piyasa lideri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen HTC, geçen yılın eylül ayına göre gelirlerini neredeyse %50 arttırdı. Eylül ayını kapsayan finansal raporda bir önceki aya göre tam %41’lik gelir artışı göze çarpıyor. Firma bir önceki aya göre gelirlerde oldukça büyük bir artış yaşamış. 2015 yılının Kasım ayından bu yana en yüksek gelirin elde edildiği ayda gelir miktarı 417.9 milyon dolar düzeyine ulaşmış durumda. Artışa yıllık bazda baktığımızda ise %31 oranında artış yaşandığı görünüyor.


HTC 10 ile üst seviye akıllı telefonlar arasındaki iddiasını bi nebze de olsa sürdürebilen HTC, buna rağmen rakipleri kadar başarılı olamadı. Piyasada çok fazla konuşulan ve tercih edilen bir model olmasa da finansal rakamlara bakıldığında yeni amiral gemisinin firmaya önemli bir katkısının olduğunu söyleyebilmek mümkün.
HTC’den %40’ın Üzerinde Gelir Artısı
Firmanın %41 oranındaki aylık bazda gelir artısında telefonlarda elde ettiği satışların yanı sıra Steam ile ortaklaşa geliştirdikleri sanal gerçeklik gözlüğünün de katkısı yadsınamaz. HTC Vive adını taşıyan sanal gerçeklik başlığı, en büyük rakibi Oculus’a göre daha yüksek fiyat sunsa da neredeyse herkesin tercihi olma yolunda ilerliyor. Düzenlenen ulusal ve uluslararası fuarların neredeyse hepsinde HTC Vive’ları görebilmek mümkünken Facebook tarafından satın olan Oculus Rift piyasaya yeterince hakim olamıyor. Uzak Doğulu üretici detayları bilinmese de büyük ihtimalle sanal gerçeklik gözlüğü tarafından büyük bir gelir elde ediyor. Ek olarak firmanın geçtiğimiz gün lansmanı yapılan ‘Ucuz Oculus’ karşısında nasıl bir reaksiyon göstereceği ve yeni bir model tanıtıp tanıtmayacağı bilinmiyor.
3. çeyreğin bitişine ve 3 aylık mali tabloların açıklanmasına kısa bir süre kala gelen bu finansal rakamlar firmanın beklenin aksine olumlu bir ivmelenmeye sahip olduğunu gösteriyor. Ancak detayları birkaç hafta sonra açıklanacak olan 3. çeyrek sonuçlarıyla öğreneceğiz.

Overwatch’a Ücretsiz Alternatif Geliyor!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler