"Hukuki açıdan açıklama yapmamız sakıncalıdır"

KPSS sorularının çalındığı ve kopya çekildiği iddialarına ilişkin dün Yalvaç ilçesinde gözaltına alınan Süleyman İ.'nin avukatı Hayri Yüncü, müvekkilinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığını, hukuki açıdan şu anda bir açıklama yapmalarının sakıncalı olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 03.09.2010 - 13:06
Abone Ol google-news

Avukat Hayri Yüncü, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 10-11 Temmuz 2010'da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) sorularının çalındığı ve kopya çekildiğine ilişkin iddialarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınan müvekkilinin serbest bırakıldığını bildirdi.

Yüncü'nün, yaptığı açıklamada, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "Hukuki açıdan şu anda bir açıklama yapmamız sakıncalıdır, soruşturma tamamlandıktan sonra müvekkilimle birlikte basın açıklamasında bulunacağız" dedi.

 

"Yaşanan bu olayların bir an önce bitmesini istiyoruz"

Öte yandan, gözaltına alınarak, Ankara'ya gönderilen ve dün akşam serbest bırakılan Baki S'nin memleketi Yalvaç'a döndüğü bildirildi. Baki S'nin babası Mustafa S, yaptığı açıklamada, oğlunun Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü beldesinde ablasının yanında olduğunu söyledi. Oğlunun çok yıpratıldığını belirten baba Mustafa S, şöyle konuştu:

"Yaşanan bu olayların bir an önce bitmesini istiyoruz. Kendi emeğiyle ayakta durmaya çalışan oğlumun da bir an önce normal hayatına dönmesini arzuluyoruz. Ailece perişan olduk. Hayatımız altüst oldu. Oğlumun suçlu gibi gösterilmesinden rahatsız oluyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler