Hükümete ‘güvenli bölge’ uyarısı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin il başkanlarını Kızılcahamam’da topladı.

Yayınlanma: 17.01.2019 - 22:35
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulacak güvenli bölge ile ilgili iktidarı uyardı.

<haber-dikey:1204035>

Kızılcahamam’da düzenlenen, partisinin il başkanları toplantısının ardından gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Bahçeli, “Ancak, güvenli bölge diye tampon bölgeye tamam diyeceksek, Körfez Savaşı’ndan sonra yaşandığı gibi, yeni bir uçuşa yasak bölge kararına zımnen onay vereceksek, herkesi uyarıyorum ki, bugüne kadar yaptıklarımızın üzeri bir kalemde çizilecektir. Hepsinden önemlisi, Irak ve Suriye’den sonra sırayı, Allah muhafaza, Türkiye alabilecektir” dedi.
Bahçeli, “20 millik derinliğe sahip olacağı söylenen güvenli bölge tanımıyla kastedilen nedir? Bu güvenli bölgede terör örgütleri bulunacak mıdır? Uçuşa yasak bölge planlaması var mıdır? Rusya bu işin neresindedir? Başta ABD olmak üzere, koalisyon ülkelerinin güvenli bölgedeki rolü, payı ne olacaktır?” diye sorup “Türkiye Fırat’ın doğusunu baştan ayağa temizlemek zorundadır. NATO Genelkurmay Başkanları Toplantısı, Türkiye ile ABD arasındaki temaslar her şeye açıktır. ABD Genelkurmay Başkanı’nın ülkemizi temsil eden Genelkurmay Başkanımıza güvenli bölge konusunda ne dediği, neyi teklif ettiği yakın zaman içinde netleşecektir. Biz terörle mücadele sürecinde önşartsız devletimizin ve hükümetimizin yanındayız” dedi.

Temizlemek gerek

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Erdoğan’ın talep etmesi durumunda görüşebileceklerini belirtip “Fırat’ın doğusunda operasyon rafa mı kalktı güvenli bölge ile” sorusuna “Güvenli bölge diyorsanız PKK, PYD ve YPG’den arındırılmış demektir. Eğer o bölgede bunların izleri, kalıntıları varsa, orada güvenli bölgeden bahsedilemez. Onları temizlemek gerekir” yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler