"İçi boş demokratikleşme söylemi"

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, YARGI-SEN'in kapatılmasına ilişkin olarak ''AKP iktidarı, örgütlü ve demokratik topluma yönelik olarak saldırılarını artırarak sürdürdüğü müddetçe, 'demokratikleşme' adı altında topluma sunduğu değişim de kof bir aldatmacadan öteye geçemeyecektir" dedi.

Yayınlanma: 01.08.2011 - 11:37
Abone Ol google-news

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Tayfun Görgün, yaptığı yazılı açıklamada, gerçek demokrasilerde toplumun örgütlenmesinden korkulmadığını, aksine, toplumsal kesimlerin örgütlenmesi için devletin güvence verdiğini vurguladı.

Uluslararası güvenceler ve sözleşmelerde Türkiye'nin de imzasının olduğunu ve Anayasa'nın 90. maddesinde bu hakların ifadesini bulduğuna işaret eden Görgün, buna rağmen Ankara Valiliğinin, ''Yüksek yargı organlarının başkanlarının, üyelerinin, hakimlerin ve savcıların sendika kuramayacakları ve üye olamayacakları'' iddiasıyla Yargıçlar ve Savcılar Sendikası'nın (YARGI-SEN) kapatılması için dava açtığını anımsattı.

Davayı görüşen Ankara 15. İş Mahkemesinin YARGI-SEN'i kapatma kararı verdiğini hatırlatan Görgün, açıklamasında, siyasi iktidarın bu adımıyla, sendikal hak ihlalleri ve ILO sözleşmelerine uyumsuzluk nedeniyle ILO Uzmanlar Komitesi tarafından kara listeye alınmasını bir kez daha haklı çıkardığını söyledi.

Tayfun Görgün, daha önce EMEKLİ-SEN hakkında kapatma kararı verildiğini, GENÇ-SEN ile ÇİFTÇİ-SEN Konfederasyonu haklarında açılan kapatma davalarının devam ettiğini, son olarak da YARGI-SEN'in kapatıldığını belirterek, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

''Dünyaya sadece sermayenin gözüyle ve ideolojisiyle bakanlar, toplumsal sorunları, işsizliği, yoksulluğu, örgütlenme yasaklarını, temel hak ve özgürlüklerdeki sınırlamayı bir yana bırakarak, çerçevesini kendilerinin belirlediği ve içi boş bir 'demokratikleşme' söylemine sarılmaya devam edeceklerdir. AKP iktidarı, örgütlü ve demokratik topluma yönelik olarak saldırılarını artırarak sürdürdüğü müddetçe, 'demokratikleşme' adı altında topluma sunduğu değişim de kof bir aldatmacadan öteye geçemeyecektir. Fakat şunu unutmamalıdırlar ki, her gece iki gündüz arasındadır. Sendikaları kapatarak örgütsüz toplum yaratmaya çalışanların hiçbir baskı ve yıldırma politikası; gerçek demokrasi, hak ve özgürlükler mücadelesini engelleyemeyecektir. DİSK sonuna kadar, YARGI-SEN üyelerinin yanındadır ve haklarını alıncaya kadar da dayanışma içinde olacaktır.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler