İDO, kara taşımacılığından çekiliyor

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) ve Tüm Otobüsçüler Federasyonu'nun (TOF) talepleri üzerine bir karar alan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO), 1 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere kara taşımacılığını otobüs firmalarına bırakacağı bildirildi.

Yayınlanma: 26.02.2013 - 12:41
Abone Ol google-news

TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, ocak ayının ortalarında, TOF Başkanı Mustafa Yıldırım ile otobüsçüleri temsilen İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy'u ziyaret ettiklerini ve İDO'nun kara taşımacılığından çekilmesi talebinde bulunduklarını anımsattı.

İDO'nun bu taleplerini olumlu karşıladığını ve 1 Mart'tan itibaren kara taşımacılığından çekilme kararı aldığını hatırlatan Erdoğan, böylece, Güney Marmara ile Kuzey Marmara arasında deniz yolunu kullanarak yolculuk yapanların bundan sonra kara yoluyla devamını otobüsçülerin sağlayacağını bildirdi.

Erdoğan, bu kararla birçok firmanın rahat nefes aldığını belirterek, şöyle devam etti: ''İDO, İstanbul'dan İzmir'e, Balıkesir'e, Manisa'ya gidecek yolcularını deniz yoluyla önce Mudanya'ya götürüyor. Buradan da otobüslerle naklini sağlıyordu. Bayram ve yaz tatilleri dışında yolcu bulmakta sıkıntı yaşayan firmalarımız için bunun son bulmasını istedik. Alınan kararla da bu uygulama son buldu ve İDO 1 Mart'tan itibaren sadece deniz yoluyla ulaşımı sağlamaya devam edecek. İDO, 1 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere Mudanya'dan otobüs kaldırmayacak.''

Otobüs firmalarının, bu tarihten itibaren günde 500-600 arası daha fazla yolcu taşıyacağını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: ''Bu, ayda 15 ile 18 bin arası yolcu anlamına geliyor. Vatandaşlar, önceden İstanbul'dan İzmir'e gitmek için İDO'dan bilet alıyordu. Ulaşımın bir bölümü deniz, kalanı da kara yoluyla yapılıyordu. 1 Mart'tan itibaren İDO, sadece Mudanya'ya kadar denizden ulaşımı sağlayacak. Bu yüzden Bursa'dan ileriye gidecek vatandaşlar, biletini doğrudan otobüs firmasından alacak. Zaten otobüslerimiz, ulaşımın bir bölümünü deniz yolundan İDO aracılığıyla sağlayacak. Mudanya'ya kadar gelenler ise iskelenin hemen karşısındaki bürolardan biletlerini alıp, istediği yere gidecek. İlerleyen günlerde gelen talebe göre otobüs firmaları Mudanya'da yapılanacak. Eğer İstanbul'dan Mudanya'ya gelen ve Bursa'dan daha ileriye giden yolcu sayısı fazla olursa, firmalar buradan otobüs kaldırabilecek.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler