İhsanoğlu: AKP'liler düşmanım değil

Erzurum’da vatandaşlarla buluşan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, AKP seçmeninden destek beklediğini belirterek, “Çünkü onlar da bizim kardeşimiz, bizim düşmanımız değil" dedi.

Yayınlanma: 11.07.2014 - 19:57
Abone Ol google-news

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Erzurum Havalimanın'da kendisini bekleyen vatandaşlar tarafından karşılandı.

İhsanoğlu'na CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk ile partilerin il başkanları eşlik etti.

Palandöken Dağı'nda bir otelde bir süre dinlenen İhsanoğlu, cuma namazını tarihi Ulu Cami'de kıldı.

Namaz sonrası Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyen İhsanoğlu, vatandaşlarla selamlaştı, esnafı ziyaret etti.

Bir dükkanda bir süre mola veren İhsanoğlu, kendisinin sadece beş siyasi partinin ortak adayı olmadığını belirterek, "Liberal Demokrat Parti adında aydınlardan oluşan bir parti de bize destek verdi. Biz AK Parti'li kardeşlerimizden de büyük destek bekliyoruz. Çünkü onlar da bizim kardeşimiz, onlar bizim düşmanımız değil ki. Esas düşmanlığı yaratmak isteyenler başkaları. Bu nefretten, düşmanlıktan insanımız usandı. Onun için bu seçim gerçekten milletin birliğini, beraberliğini en güzel ifade edecek kamuoyu yoklaması olacak. Üç aday arasında olacak hem de birliğin beraberliğin sembollerini yüceltecek ve bu parçalama hadisesi veya temayülleri veyahut bedbahtların düşünceleri ortadan kaybolacak inşallah" diye konuştu.

İhsanoğlu, daha sonra Yakutiye Kent Meydanı'ndaki Yakutiye Medresesi'ni gezdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler