İki saatlik görüşmeyi Meclis'e taşıdı

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, YAŞ toplantısı sırasında Genelkurmay Başkanvekili ile baş başa yaptığı 2 saatlik görüşmeyi Meclis'e taşıdı.

Yayınlanma: 04.08.2011 - 13:37
Abone Ol google-news

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

YAŞ toplantısı sırasında yaşananları hatırlatan Düzgün, şöyle dedi:
"Toplantı sürdüğü sırada, siz ve Genelkurmay Başkanvekili toplantıdan ayrılarak yaklaşık 2 saat süren baş başa bir görüşme gerçekleştirdiniz. Yüksek gizlilik düzeyinde yapılan bir toplantıda, çok kritik atama süreci söz konusuyken, toplantıyı ilgilendiren tüm taraflar oradayken ayrı bir toplantı yapılması akla önceki Genelkurmay başkanlarından biriyle yaptığınız Dolmabahçe görüşmesini getirmektedir."

CHP'li Düzgün, Başbakan'a şu soruları yöneltti:
"Bu biçimde ayrı bir toplantı yapılmasının nedenleri nelerdir? Sivil ve askeri üst düzey yöneticilerin olduğu yerde konuşmanın sakıncası olan konu nedir? Kamuoyunda iddia edildiği gibi, YAŞ'ta yapılacak atamalar konusunda gizli bir görüşme yapıldı mı?
Önceki dönem Genelkurmay başkanlarından biriyle yaptığınız ve büyük tartışmalara, spekülasyonlara neden olan görüşmede konuşulanlar ile bu toplantıda yaptığınız konuşmalar arasında paralellik bulunmakta mıdır?
Görüşmenin ayrıntılarını neden kamuoyu ile paylaşmadınız? İlerleyen süreçte bu görüşmenin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşmak gibi bir düşünceniz bulunmakta mıdır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler