İkinci iddianamede sona yaklaşıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ergenekon soruşturmasında ikinci iddianamenin hazırlanmasında sona yaklaşıldı. İddianemeyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e yardımcı olması için 2 yeni savcının görevlendirildiği öğrenildi. İlk iddianemenin hazırlanmasından sonra soruşturma kapsamında 58 kişi gözaltına alınarak sorgulanmıştı.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 17:12
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ergenekon soruşturmasında ikinci iddianamenin hazırlanmasında sona yaklaşıldı. Sabancı Suikastı ile Necip Hablemitoğlu suikastlarının da mercek altına alındığı soruşturmada, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ilk iddianamede olduğu gibi yine 2. Levent’te bulunan Ticaret Mahkemesi’ne giderek, burada kendilerine ayrılan özel bölümde iddianameyi yazmaya başladı. Soruşturmaya bakan savcılardan Mehmet Ali Pekgüzel ile Nihat Taşkın’ın Silivri’de devam eden davaya katılmaları dolayısıyla, bu savcıların yerine Öz’e yardımcı olmaları için 2 ayrı savcının görevlendirildiği öğrenildi.

İlk iddianemenin hazırlanmasından sonra soruşturma kapsamında 58 kişi gözaltına alınarak sorgulanmıştı. Aralarında emekli Orgeneral Hurşid Tolon, Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Gazeteci Tuncay Özkan ve eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’ında bulunduğu 23 kişi tutuklanmış,  ATO Başkanı Sinan Aygün ile emekli Orgeneral Şener Eruygur’un da arasında bulunduğu 22 kişi mahkeme sorgularının, 13 kişi ise savcıdaki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler