İklim değişikliği ve ödüllü fotoğraflar

British Council 70.yıl projesi bağlamında "İklim Değişikliğini Yakala" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri önceki akşam Bahçeşehir Üniversitesi'nde törenle verildi.

Yayınlanma: 29.09.2010 - 07:26
Abone Ol google-news

Yarışmaya katılan 270 kişinin 590 fotoğrafı arasından, Coşkun Aral, Arzu Balkan, Yetkin Dikinciler, Tolga Hepdinçler, Tamer Karadağlı, Mehmet Nane, Ümit Ünal, Serkan Şedele, Kemal Nuraydın, Deniz Öner ve Esra Sarıgedik’ ten oluşan jüri; “Serbest kategoride” birinciliğe Salih Ağır’ı, ikinciliğe Tayfun Keçecioğlu’nu, üçüncülüğe İbrahim Ayşıl’i ödüle layik gördü. “Dijital Kurgu kategorisi”nde ise; birinciliği Noah Arjomand’a, ikinciliği Melih Sular’a, üçüncülüğü Volkan Zengin’e verdi. British Council, yarışmada dereceye girenlere plaketle birlikte para ödülü de sundu. Hurriyet.com.tr Kültür Sanat halk jürisinin de birincisi olan Salih Ağır’a ödül olarak Canon EOS 450D fotoğraf makinesi verildi.

Arjomand ve Keçecioğlu’nun katılamadığı törende Ağar’a ödülünü usta foto muhabiri Coşkun Aral verdi. Aral; “Günlük konularla uğraşan medyanın vah vah diye geçiştirdiği evrensel konuları gençlerin, hele de 7-11 yaş grubu kızların kısa sürede minik makinalarıyla fotoğraf dilini kullanarak anlatmaları çok önemli.”sözleriyle ödül alanları kutladı.

Ödül törenine jüri üyelerinin ve yarışmacıların yanı sıra, B.Ü. Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Esmer, Tema Vakfı gönüllüsü Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Nüzhet Dalfes, Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Programı İletişim Uzmanı Deniz Tapan ve British Council Türkiye Operasyonları Direktörü Jeff Streeter törene katıldı.

Esmer; “Çocuklarımızı, gelecek nesilleri ilgilendiren, çok duyarlı olmamız gereken bir konu bu.” sözleriyle bu tür faaliyetlere her zaman destek olacaklarını belirtti. Bilim adamları Nuraydın, Dalfes ve Kadıoğlu iklim değişiklerini çok büyük ölçüde insanın yaptığına dikkat çekerek; “Değişiklik yaparken sorumlu davranmalı, deprem gibi etkisi hemen çıkmayan olaylarda farkındalık yaratmalıyız. Bu projede görsellik gibi çok etkili bir yolun seçilmesi memnuniyet verici.” dediler.

Hurriyet.com.tr Kültür-Sanat Editörü Deniz Öner ve Jeff Streeter ödül alanları kutlayarak, jüri ve konuklara teşekkür ettiler. Streeter; “Fotoğraflar ne kadar olumsuz konuları anlatsa da Türkiye’nin güzelliğine tanık oluyoruz. Umarız, bu fotoğraflar hem gezici sergi hem de online olarak etkili olur ve Türkiye gene güzel bir ülke olarak kalır.” sözleriyle projenin amacına dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler