İklim değişikliğini protesto etmek için kendini yakan ABD'li avukat yaşamını yitirdi

ABD'nin ünlü avukatlarından David Buckel, iklim değişikliğini protesto etmek amacıyla New York'un Brooklyn semtinde bulunan Prospect Park'ta kendini ateşe verdi. Buckel, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 16.04.2018 - 21:29
Abone Ol google-news

ABD’nin önde gelen LGBTİ hakları ve çevre hakları avukatlarından David Buckel (60), iklim değişikliğini protesto etmek amacıyla New York’un Brooklyn semtinde bulunan Prospect Park’ta kendini ateşe verdi. Buckel, olay yerinde yaşamını yitirdi. 60 yaşındaki David Buckel’in kömürleşmiş kalıntıları, Brooklyn’deki Prospect Park’ta yoldan geçenler tarafından bulundu.

Cesedin yakınlarında bulunan notta Buckel, insanların dünyaya verdiği zararı simgelemek amacıyla fosil yakıt kullanarak kendisini yakmaya karar verdiğini yazdı. Buckel notta, “ölümünün, dünyada kalan iyiliğe hizmet etmesini umduğunu” yazdı. Buckel, birçok kişinin kirli havayı soluduğunu ve bundan dolayı da erken yaşta öldüğünü de belirtti.

BBC’deki habere göre Buckel, özellikle eşcinsel, lezbiyen ve trans bireylerin haklarıyla ilgili yaptığı hukuki çalışmalarla tanınıyor. Ünlü avukat, yaşamının son dönemlerinde çevre örgütleriyle birlikte çalışıyordu. New York Times’da yer alan habere göre, Buckel, “Kirlilik gezegenimizi mahvediyor, hava, toprak, su ve iklim yoluyla yaşam alanlarımıza sızıyor. Fosil yakıt kullanılarak gerçekleştirilen erken ölümüm kendi kendimize neler yaptığımızı ortaya koyuyor” dedi.

Buckel’in ölümü üzerine, avukat arkadaşlarından Susan Sommer, David Buckel’ın “evlilik eşitliği hareketinin mimarlarından” olduğunu söyledi ve dev bir teşekkürü hak ettiğini vurguladı. Cesedin yanındaki intihar notunun ölümünden kısa bir süre önce New York Times’a da gönderildiği belirtildi. İntihar notunda kendisini Tibet’teki rahiplere benzettiğini ve onların da prosteto için kendilerini yaktığını açıklayan Buckel, “Bu yeni bir şey değil, umarım yaptığım hareket insanlara umut verir” ifadesini kullandı.

David Buckel, ABD’nin Nebraska eyaletinde 1993 yılında tecavüz edilip öldürülen Brandon Teena isimli trans bireyin davasını üstlenmesiyle ün kazanmıştı. Teena’nın öyküsü sinemaya aktarılmış, ünlü oyuncu Hillary Swank, filmdeki rolüyle Oscar almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler