"İktidar, KESK'e saldırarak emekçilere yönelik saldırı başlattı"

KESK Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek, ''İktidarın KESK'e saldırarak tüm Türkiye emekçilerine yönelik bir saldırı başlatmayı, hak aramak isteyen yurttaşlara gözdağı vermeyi, yıldırmayı hedeflemiştir'' dedi.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 12:51
Abone Ol google-news

KESK Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, özgür, demokratik, eşitlik ve barış içinde bir ülkede birlikte yaşama özleminin tehdit altında olduğu günlerden geçildiğini savunarak, Türkiye'nin bir kez daha demokrasi konusunda zafiyet içerisinde olduğunu öne sürdü.

Siyasi iktidarın baskılarına maruz kaldıklarını iddia eden Şimşek, ''Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından bir kez daha hukuksal netlik kazanan Grev ve Toplu Sözleşme hakkımızı yıllardır gasp eden AKP İktidarı KESK'e saldırarak tüm Türkiye emekçilerine yönelik bir saldırı başlatmayı; hak aramak isteyen yurttaşlara gözdağı vermeyi, yıldırmayı hedeflemiştir'' ifadelerini kullandı.

Hükümetin uyguladığı politikalarla KESK'in toplum nezdindeki meşruiyetini sorgulanır hale getirmenin amaçlandığını savunan Şimşek, bu politikaların KESK'in demokratik meşruiyetini azaltmak bir yana arttırdığını, tersine iktidarın emekçi düşmanı yüzünü bir kez daha ortaya çıkardığını öne sürdü.

Şimşek, ''KESK olarak Toplu İş Sözleşmesi gündemimizi sürdürüyoruz. KESK bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da fiili ve meşru eylem çizgisini sürdürecektir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler