İlaçlar Haziran'a kadar kadekodlu hale getirilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu, 1 Haziran'a kadar piyasadaki bütün ilaçların üreticilerin ve ithalatçıların sorumluluğunda Karekodlu hale getirilerek sisteme kaydedileceğini, bu konuda da herhangi bir ertelemenin olmayacağı bildirdi.

Yayınlanma: 18.05.2010 - 08:12
Abone Ol google-news

SGK'den yapılan yazılı açıklamada, İlaç Takip Sisteminin (İTS) 16 Mayıs'tan itibaren uygulanmaya başladığını anımsatarak, "Sistemin uygulanmaya başladığı andan itibaren Türkiye'de bütün nöbetçi eczanelerde sistem sorunsuz bir şekilde çalışmış olmakla birlikte, 17 Mayıs sabahının erken saatlerinden itibaren önceden de olabileceği öngörüldüğü gibi aşırı yüklenmeden kaynaklanan yavaşlamalar söz konusu olmuştur" denildi.

Açıklamada, aynı gün Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerince yapılan çalışmalarla gerekli önlemlerin alınarak saat 17:00 itibariyle sistemin sorunsuz olarak çalışmaya başladığı kaydedilerek, 1 Haziran'a kadar piyasadaki bütün ilaçların üreticilerin ve ithalatçıların sorumluluğunda Karekodlu hale getirilerek sisteme kaydedilmesinin gerektiği, bu konuda da herhangi bir ertelemenin olmayacağı belirtildi.

Eczacılar tarafından Medula sistemine kayıt edilerek satışı yapılan ilaçların karekod bilgilerinin İTS sisteminde düzenli olarak kontrol edileceği ifade edilen açıklamada, "Mevcut reçete ve ilaç ödeme kurallarına uygun olarak karşılanmış reçete ve ilaçların ödenmesinde herhangi bir sorun yaşanmayacak. Ödemeleri Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yeşil kartlılar için de aynı uygulama yapılacak" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler