İlçe kongreleri hafta sonu bitiyor

CHP İstanbul ilçe kongreleri, 18-19 Ocak günlerinde Arnavutköy, Üsküdar, Bakırköy ve Çatalca’da yapılacak seçimlerin ardından tamamlanacak. 39 ilçenin 35’inde seçimler tamamlanırken, 19 ilçe başkanı yerini korudu, 16 ilçe başkanı ise görevini yeni isimlere devretti.

Yayınlanma: 14.01.2020 - 02:00
İlçe kongreleri  hafta sonu bitiyor
Abone Ol google-news

Aralık ayında başlayan İstanbul ilçe kongrelerinde 14 ilçesi bulunan 1. bölgede Üsküdar haricindeki Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla ve Ümraniye’de seçimler tamamlandı. Ataşehir’de Battal İlgezdi’nin desteklediği Celal Yalçın, Maltepe’de ise Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın desteklediği Ali Cengiz Erol, CHP’nin ilk kez 3 meclis üyesi soktuğu Sultanbeyli’de Hayati Bozkaya, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in desteklediği Efendi Argunşah, Ümraniye’de Zeynel Kızılkaya, Çekmeköy’de Hüseyin Kızıldaş ve Tuzla’da Eren Ali Bingöl yeni ilçe başkanları oldu. Kadıköy’de Şerdil Dara Odabaşı’nın desteklediği Ali Narin, Adalar’da mevcut ilçe başkanı Ali Ercan Akpolat; Beykoz’da Aydın Düzgün, Pendik’te Doğan Çakmak, Sancaktepe’de Muharrem Aydın ve Şile’de ise İbrahim Çelik yerlerini korudu. 

‘2. BÖLGEDE İKİ DEĞİŞİKLİK’

12 ilçesi bulunan 2. bölgede ise kongreler tamamlandı. 2 bölgede Beşiktaş’ta Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın desteklediği Gözde Fil, Sarıyer’de Belediye Başkanı Şükrü Genç’in desteklediği Sevim Yalınkılıç, Şişli’de Belediye Başkanı Muammer Keskin’in desteklediği Oya Akman, Esenler’de Bülent Ütebay, Kâğıthane’de Cihan İlim Yeşildağ, Sultangazi’de Murat Poyraz ve Zeytinburnu’nda Metin Doğan ilçe başkanlığı görevini korudu. Gaziosmanpaşa’da CHP İl Başkan Yardımcısı Hakan Bahçetepe seçilirken; Eyüpsultan’da Doğan Sarıtaş, Beyoğlu’nda Şahin Dil, Bayrampaşa’da Hasan Mutlu ve Fatih’te Soner Özimer yeni ilçe başkanı oldu. 

KAYBEDİLEN İLÇELERDE DEĞİŞİM

İstanbul’un 13 ilçesi bulunan 3. bölgede ise 10 ilçede seçimler tamamlandı. CHP’li belediyelerin bulunduğu Avcılar’da Erdal Nas, Beylikdüzü’nde Turan Taşkın Özer, Büyükçekmece’de Hüseyin Remzi Gökbulak ve Küçükçekmece’de Turgay Özcan ilçe başkanlığı görevini korudu. 

CHP’nin belediye başkanlığını yeni kazandığı ilçelerden Esenyurt’ta ise Hüseyin Ergin yeni ilçe başkanı oldu. Diğer yandan Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve Güngören İlçe Başkanı Temel Akkoç yeni dönemde de ilçe başkanlığına seçildi. CHP’nin belediye başkanlığını kaybettiği Silivri’de Berker Esen, Bağcılar’da Murat Sönmez ve Başakşehir’de Deniz Bakır yeni ilçe başkanı oldu. Bu hafta sonu Arnavutköy, Bakırköy, Üsküdar ve Çatalca ilçelerindeki seçimlerin tamamlanmasının ardından il kongre süreci başlayacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler