İlk aşı Çarşamba günü

Domuz gribi aşıları Çarşamba gününden itibaren yapılmaya başlanıyor. İlk olarak sağlık personeli aşılanacak. Öte yandan YÖK'ün de gerekirse üniversiteli öğrencilerin aşılanması talebinde bulunacağı açıklandı.

Yayınlanma: 26.10.2009 - 09:15
Abone Ol google-news

Hıfzıssıhha Başkanı Mustafa Ertek, geçtiğimiz hafta Ankara'ya gelen 500 bin doz domuz gribi aşısının testlerinin yarın tamamlanacağını açıkladı.

Hemen ertesi gün de aşıların uygulanmasına geçilecek. Ertek'in verdiği bilgiye göre, ilk doz aşılar sağlık personeline uygulanacak.

NTV'nin haberine göre aşıların kalan bölümü ise hacca gidecek hacı adaylarına ve halen Suudi Arabistan'da bulunan Türk hacılara gönderilecek.

İkinci parti aşıların Türkiye'ye ne zaman geleceğinin henüz kesinleşmediğini de ifade eden Ertek, ikinci parti aşıların önce okullara mı yoksa 6 ay 9 yaş arası çocuklara mı uygulanacağı konusunda "Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun henüz karar vermediğini" söyledi.

 

YÖK'ten aşı talebi

Öte yandan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ''domuz gribi'' ile ilgili alınan önlemler kapsamında üniversiteli öğrencilerin aşılanması için Sağlık Bakanlığı'na bir yazı yazarak ''Eğer bir şey olursa öğrencileri aşılamaya hazır olun'' diyeceklerini bildirdi.

Gazi Üniversitesi Konser Salonu'nda düzenlenen ''Türkiye Bilinçli Gençler Projesi''nin tanıtımı toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Özcan, Ankara'da okulların 1 hafta tatil edildiğinin anımsatılarak, üniversitelerin de tatil olup olmayacağının sorulması üzerine, şunları kaydetti:
''Bugün Sağlık Bakanlığı'na bir yazı yazacağız, 'eğer bir şey olursa öğrencileri aşılamaya hazır olun' diye. Üniversite öğrencileri kendilerini küçük öğrencilerden daha iyi korudukları için çok panik halinde olmamamız lazım. Birazcık sakin olalım. Çünkü bizim paniğimiz diğer insanları da etkiliyor, halkı da etkiliyoruz böyle yaparak. Bu işi fazla da büyütmeyelim. Ama görüldüğü zaman da tedbirimiz olsun. Biz bugün internet sayfamıza da bir şeyler koyacağız. Arkadaşlarımızın alacakları tedbirlerle ilgili, Sağlık Bakanlığına da bir yazı yazacağız.''

Yusuf Ziya Özcan, ''okulların dezenfekte edileceği hatırlatılarak üniversitelerde ne gibi tedbirler alınacağının sorulmasına'' karşılık, ''Öyle olmuyor biliyorsunuz, temizlenmesi diye bir şey söz konusu değil. Bir başkasından size tekrar geçiyor'' dedi.

Sağlık Bakanlığı'na yazacakları yazının içeriğine ilişkin soruya Özcan, ''(Aşılamaya hazır olun) diyeceğiz. Bizim böyle bir talebimiz olduğunu ben zaten 2-3 defa Sağlık Bakanımıza söyledim. (Ne zaman isterseniz) dedi. Şimdi de resmi yazı yazacağız'' yanıtını verdi.

Özcan, ''Aşı mı talep edeceksiniz?'' sorusu üzerine, ''Tabi, tabi. 3 milyon üniversite öğrencisi var...'' diye konuştu.

''Üniversiteler tatil olmayacak mı?'' sorusu üzerine Özcan, ''Hayır. Öyle bir şey yok'' dedi.
Bir gazetecinin, rahatsızlığıyla ilgili ''Sizinki de gribal bir enfeksiyon galiba'' sözleri üzerine Özcan, ''O gripten değil, ama son günlerde çok yoruldum o yüzden metabolizma zayıf düştü'' dedi.
 

Aşı tarihi Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda ''domuz gribi''ne yönelik aşılama takviminin Sağlık Bakanlığı tarafından belirleneceğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler