İmam hatipsiz okul yok

Beykoz’daki tüm ortaokullar, ilçedeki 3 imam hatip ortaokuluna bağlandı. 11 ortaokulda imam hatip şubesi açılıyor

Yayınlanma: 02.09.2014 - 23:11
Abone Ol google-news

Beykoz ilçesindeki 45 ortaokulun tamamı, bünyelerinde imam hatip şubesi açılabilmesi için Boğaziçi İmam Hatip Ortaokulu, Selahattin Karakaşlı İmam Hatip Ortaokulu ve Çavuşbaşı İmam Hatip Ortaokulu’na bağlandı. Bu okullardan 11’inde, 2014-2015 öğretim yılında imam hatip şubesi açılacak. Tüm okullarda “imam hatip şubesi” açılması uygulamasının, “itiraz gelmeyeceği” gerekçesiyle Beykoz ilçesinden başlatıldığı belirtiliyor. Ağva Atatürk Ortaokulu’nda da, 5. sınıfta imam hatip şubesi açılma kararı, “4. sınıftan mezun olan öğrencilerimiz için imam hatip ortaokul eğitimi imkânı artık okulumuzda” denilerek duyuruldu.

 

Veli talebi mi?

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, Beykoz’daki tüm okul müdürlüklerine gönderilen yazıda, ilçedeki 12 ortaokulda “Vatandaşların yoğun talep ve istekleri doğrultusunda imam hatip ortaokulu şubeleri açılması planlandığı” yazıyor.

Beykoz’da, yeni öğretim yılında bünyesinde imam hatip şubesi açılacak okullar şunlar:

1- Atatürk Ortaokulu

2- Anadoluhisarı Ortaokulu

3- Soğuksu Ortaokulu

4- Paşabahçe Ortaokulu

5- Mehmet Emin Pulatkonak Ortaokulu

6- Hacı Numan Ortaokulu

7- İsakağa Ortaokulu

8- Ferda ve Turan Takmaz Ortaokulu

9- Rüzgârlıbahçe Ortaokulu

10- Gündoğdu Nene Hatun Ortaokulu

11- 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu

 

Aynı okulda farklı program

Bünyesinde imam hatip şubeleri açılacak ortaokullarda farklı eğitim programları uygulanacak. Eğitimcilere göre, bunun birçok sakıncası bulunuyor. İmam hatip şubesinde okuyacak öğrencilerin velileri, büyük olasılıkla bazı derslerde çocukların başlarını kapatmasını isteyecek. Ayrıca bu şubelerde farklı branşlar için öğretmen ihtiyacı da olacak. Bu okullardan birinde görevli bir öğretmen, “kimi veliler, hemen yan şubede imam hatip programı uygulanmasından, kız öğrencilerin başının kapalı olmasından rahatsız olabilir, bunun kendi çocuklarını olumsuz etkileyeceğini düşünebilir” diyor.

“Veli talebi” gerekçe gösterilerek Beykoz’da başlanan bu uygulamanın yaygınlaştırılacağı, bu öğretim yılında 5. sınıflarda açılacak imam hatip şubelerinin, ileriki yıllarda diğer sınıflarda da açılabileceği, duyulan kaygılar arasında.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler