İmamla ilişki kurun

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) öğretmen adaylarına yönelik hazırladığı 'Hoş Geldin Öğretmenim' adlı kitapta, öğretmenlere imamla iyi ilişkiler kurması, okulun sorunlarını çözme sürecinde imamdan destek alınması öneriliyor.

Yayınlanma: 31.08.2011 - 07:58
Abone Ol google-news

Kitapta, eski Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er öğretmen adaylarına “(Köyün imamı) senin için çok önemli biridir. İmamla geliştireceğin iletişim hem köy halkının seni benimsemesi kolaylaştıracak hem de halkın okula olan ilkisini arttıracaktır” diye tavsiyede bulunuyor.

Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun döneminde Aralık 2010 tarihinde öğretmen adaylarına ve göreve yeni başlayan öğretmenlere yönelik hazırlanan “Hoş Geldin Öğretmenim” adlı kitapta özellikle taşrada görev yapan öğretmenlerin görev yaptıkları bölgenin imamıyla iyi ilişkiler kurarak, okulun sorunlarını çözerken imamdan destek alması öneriliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Danıştay üyeliğine 3 Mart 2011 tarihinde atadığı dönemin İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er’in kitapta yer alan yazısında öğretmenlere imamla iyi ilişkiler kurması öneriliyor. “Aday Öğretmene Mektup” başlığıyla yer alan yazıda Er, genç öğretmenlere ilk görev yerinde karşılaşabilecekleri sıkıntıları özetledikten sonra çeşitli tavsiyelerde bulunuyor.

Er, yeni öğretmenlere köy halkıyla iletişimi güçlü tutması için köyün imamıyla iletişim içinde bulunmasını öneriyor. Yazıda köy muhtarı ile köy imamının aynı öneme sahip olduğunu, köylüler üzerinde önemli bir etkisi bulunduğunu belirten Er, şu ifadelere yer veriyor: “Köy muhtarına değindik ama en az onun kadar önemli birini unutmayalım: köyün imamı... Senin için çok önemli biridir ve köylüler üzerinde etkisi yadsınamayacak düzeyde fazladır. İmamla geliştireceğin iletişim hem köy halkının seni benimsemesini kolaylaştıracak hem de halkın okula olan ilgisini arttıracaktır. Bunu da unutma lütfen... Sadece imamla değil ayrıca köyün ileri gelenleri ya da toplum liderleri de misyonunu yerine getirmende destek olacaktır.”

Protokol kurallarından resmi yazışmalara kadar pek çok konuda göreve yeni başlayan öğretmenlere tavsiyelerde bulunulan kitapta, aday öğretmenlerin insan kaynaklarını etkin kullanmalarına ilişkin konuda da “imamlarla ilişki kurması” öneriliyor. Özellikle köylerde görev yapan din görevlilerinin, halk üzerinde saygın, sözüne değer verilen ve güvenilen konumları olduğu ifade edilen kitapta, öğretmen adaylarına şu öneriler sıralanıyor:

“Öğretmenlerin bu ilişkiyi bilmesi ve okulun karşılaşabileceği sorunların çözümü sürecinde bu ilişkiden yararlanabilmesi gerekmektedir. Bu nedenle öğretmenin imam ile saygı ve güvene dayalı bir ilişki kurması gerekir. Kurulacak bu ilişki, okulun zamanla karşılaşacağı, okul-aile ilişkilerinin geliştirilmesi, ailelerin okulun süreçlerine katılımı ve öğrencilerin okula erişimi ve devamları konusunda yaşanabilecek sorunların giderilmesine olumlu katkılar sağlayacaktır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler