IMF İcra Direktörü Türkiye'ye geldi

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkeler grubunun İcra Direktörü Willy Kiekens Türkiye'ye geldi. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşecek Kiekens'in toplantıda, IMF ile geçen hafta başlayan görüşmelerde gelinen nokta ile bundan sonraki görüşme programı üzerinde durulması bekleniyor. IMF sözcüsü David Hawley ise, Washington'da IMF merkezinde düzenlediği brifingde "Türkiye ile anlaşma yönünde iyi ilerlemeler var" dedi.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 07:58
Abone Ol google-news

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkeler grubunun İcra Direktörü Willy Kiekens Türkiye'ye geldi.

Alınan bilgiye göre, ekonomi yetkilileriyle görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya gelen Willy Kiekens, yarın Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşecek. Yarınki toplantıda, IMF ile geçen hafta başlayan görüşmelerde gelinen nokta ile bundan sonraki görüşme programı üzerinde durulması bekleniyor.

Bu arada, Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki IMF heyeti de teknik çalışmalarını Hazine'de sürdürüyor. Daha önce Özelleştirme İdaresi Başkanlığını ziyaret eden heyet, özelleştirme programı hakkında bilgi aldı. IMF heyetinin Ankara'daki çalışmalarına bir süre daha devam edeceği belirtiliyor.


IMF: Türkiye ile anlaşma yönünde iyi ilerlemeler var

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ile Fon arasında yeni bir anlaşma yönünde iyi ilerlemeler meydana geldiğini bildirdi.

IMF sözcüsü David Hawley, Washington'da IMF merkezinde düzenlediği brifingde, Türkiye konusundaki gelişmelerin sorulması üzerine, IMF heyetinin halen Türkiye'de bulunduğuna işaret ederek, ''Bir anlaşma yönünde iyi ilerlemeler var'' dedi.

Bir anlaşmanın ne zaman sağlanabileceğinin sorulması üzerine ise, Hawley, bu konuda kesin bir öngörünün bulunmadığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler