İngiliz babanın 460 kilometrelik "down sendromu" yürüyüşü

İngiliz uyruklu Andrew Osborn, oğlu gibi down sendromlu çocuklara dikkati çekmek için Bodrum'dan başlattığı yürüyüşünü Fethiye'de tamamladı.

Yayınlanma: 21.05.2011 - 16:25
Abone Ol google-news

Türkiye'ye yedi yıl önce gelerek Bodruma yerleşen Andrew Osborn, down sendromuna dikkati çekmek için 28 Nisan'da Muğla'nın Bodrum ilçesinden yürüyüşüne başladı. 24 günde 460 kilometre yol kat eden Osborn, Fethiye'ye ulaştı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından karşılanan Osborn, daha sonra ilçede düzenlenen ''Down Sendromu Engelli Farkındalık Yürüyüşü''ne de katıldı. Yürüyüşte Osborn'un eşi Gün Osborn ile oğlu Cem Robert Osborn da yer aldı.

Andrew Osborn, down sendromlu çocuğu bulunduğu için ve bu çocukların toplum içerisinde diğer çocuklarla aynı şekilde yaşayabilmelerine vurgu yapmak için tek başına yürüyüşe başladığını söyledi. Andrew Osborn, bazı yurttaşların da zaman zaman yürüyüşte kendisine eşlik ederek destek verdiklerini belirtti.

Osborn, ''Down Sendromu Derneği'nin tüm Türkiye'deki ailelere ve çocuklarına ulaşmak misyonuna paralel olarak, yedi yıl içerisinde Türkiye'nin yedi farklı bölgesinde yürüyüş yapacağım. Bu yürüyüş için oğlumun ve elbette ki diğer delikanlı ve genç kızların gurur verici başarılarından, Down Türkiye ekibinin azimli çalışmalarından ve bu çabalardan yarar elde eden bütün o güzel insanlardan ilham alıyoruz'' dedi.

Down Sendromu Derneği Başkanı Fulya Ekmen de derneklerinin down sendromlu kişilerin daha iyi bir hayat sürmesini hedeflediğini söyledi. Bu kapsamda birtakım etkinliklerinin olduğunu anlatan Ekmen, ''Bu yıl ki yürüyüşümüze ailelerin ve toplumun dikkatini çekmek için başladık. Yürüyüşümüz esnasında diğer ailelerle tanışıp, daha çok insana ulaştık. Down sendromlu çocuklar ile diğer çocuklar aynı okulda okuyor. Bu yönde ailelerin bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu çabamıza Sayın Osborn'un koymuş olduğu bu katkıdan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler