İngilizler sokaklarda

İngiltere'nin başkenti Londra'da, hükümetin kamu sektöründe geniş çaplı kesintiye gitme planlarını protesto etmek için düzenlenen gösteriler sırasında bir grup, şehir merkezindeki mağaza, banka ve otellere saldırdı.

Yayınlanma: 26.03.2011 - 11:15
Abone Ol google-news

Londra'da sabah saatlerinde başlayan protestoya, sendikalar yaklaşık 250 bin kişinin katıldığını açıkladı. Çok sayıda protestocunun katıldığı ve Victoria Embankment'ten başlayan yürüyüş Hyde Park'ta sona erdi. Ancak, sayılarının yüzden fazla olduğu belirtilen bir grup, Piccadilly merkezi ve çevresinde kalarak buradaki mağazalara, bankalara ve otellere zarar verdi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı merkezde, zaman zaman polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Polise sopalarla saldıran ve çeşitli cisimler atan grubun Londra'nın merkezindeki eylemi sürüyor. Olaylarda, 4 polisin yaralandığı, 13 göstericinin de gözaltına alındığı açıklandı.

Olaylar sırasında protestocular, Piccadilly meydanındaki ünlü "Fortnum and Mason" mağazasına girerek, oturma eylemi düzenledi. Ayrıca Oxford meydanındaki Topshop mağazası ile yine Piccadilly'deki Ritz otelinin ve bazı bankaların camları kırıldı. Hyde Park'ta toplanan göstericiler ise olaysız şekilde dağıldı.

İngiltere'de geçen yıl göreve gelen Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümeti, ülkenin ekonomisinin iyileştirilmesi ve bütçe açığının giderilmesi için kamu sektöründe kesintiye gidilmesinin ve vergi artışının gerekliliğini savunuyor. Kesintiler, işten çıkarmaları da beraberinde getiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon