İngiltere, koronavirüs aşısını insanlar üzerinde denemeye başlıyor
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, potansiyel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının, insanlar üzerinde denenmeye başlanacağını bildirdi.

Hancock, günlük basın toplantısında, Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen potansiyel aşıda deneme aşamasına geçileceğini söyledi. Bu kapsamda insanlar üzerindeki testlerin perşembe günü başlayacağını açıklayan Hancock, ayrıca Oxford Üniversitesi ve Londra'daki Imperial College'a klinik çalışmalar için 20 milyon sterlin katkı sağlayacaklarını da kaydetti.
BAŞARI ŞANSI YÜZDE 80
Başarı şanslarının yüzde 80 olduğunu duyuran Oxford Üniversitesi ekibi de eylül ayına kadar yaklaşık bir milyon doz aşıyı hazır hale getirmek istiyor.
İNSAN VÜCUDUNDA GELİŞMESİ ENGELLENECEK
"ChAdOx1" adı verilen potansiyel aşı, şempanzelerde gribe yol açan bir adenovirüsün genetiği değiştirilerek üretildi.
Virüsün genetiğiyle, insan vücudunda gelişmesi engellenecek şekilde oynanırken Kovid-19'un insan hücrelerine tutunmasını sağlayan çivi proteini üreten genetik unsurlar eklendi. Aşının, virüsün ürettiği çivi proteine yapışarak onun hücrelere nüfuz etmesini önleyecek antikorları üretmesi amaçlanıyor.
Dünyada aralarında Türkiye'nin de olduğu 70'den fazla ülkede bilim insanları, Kovid-19'a karşı aşı bulmak için çalışmalar yürütüyor.
Video Haberler
-
Son Dakika: Rus güçleri, alışveriş merkezini vurdu
-
Oyuncu Osman Wöber toprağa verildi
-
Madde bağımlısına polis şiddeti
-
'Sabır ve şükür tavsiyesiyle yoksulluğu reva görüyorlar'
-
Ünlü oyuncu Osman Wöber'e veda
-
Hamile kadın bayıldı, sürücüler kavgaya devam etti
-
İktidar seçmeniyle karşı karşıya
-
Hababam'ın oyuncularının görüntüleri tartışma yarattı
-
Behzat Uygur'dan 'şeker zammı' tepkisi
-
Ümit Özdağ'a yasak
En Çok Okunan Haberler
-
İsmailağa'daki kavga yeniden alevlendi
-
'Ayıptır, insanlığa aykırıdır'
-
Fehmi Koru'ya 'Erdoğan' telefonu
-
BDDK'den ticari kredi kullanımına dair yeni açıklama
-
Mahmut Efendi’den önce İsmailağa öldü!
-
Reuters duyurdu: Bankalardan 'kredi' kararı
-
Saray'dan domuz eti kararı
-
'Adıbelli' cinayetinin arka planı!
-
İktidar seçmeniyle karşı karşıya
-
'Bilal Oğlan Federasyonu'