İngiltere'de telekulak skandalı

İngiltere'nin yüksek tirajlı bulvar gazetesi "News of the World"ün bir muhabiri ve eski bir editörü yasa dışı telefon dinledikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Yayınlanma: 06.04.2011 - 10:16
Abone Ol google-news

Konuya ilişkin ülkede yürütülen soruşturma çerçevesinde, gazetenin muhabiri Neville Thurlbeck ve eski editörü Ian Edmondson'ın, ünlülerin ve siyasetçilerin cep telefonlarının sesli mesaj kutularına girdikleri ve bu mesajları dinledikleri ortaya çıktı. Thurlbeck ve Edmondson dün gözaltına alındıktan sonra eylül ayına kadar kefaletle serbest bırakıldılar. Edmondson'ın ocak ayında gazetedeki görevinden alındığı bildirildi.

Ünlü medya patronu Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News of the World gazetesiyle ilgili telekulak skandalı ilk kez 5 yıl önce gündeme gelmişti. Gazetenin bazı muhabirlerinin Kraliyet ailesinin yakınlarının da aralarında bulunduğu birçok kişinin telefonlarını dinlediği ortaya çıkmıştı.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın eski iletişim danışmanı Andy Coulson bu skandal nedeniyle ocak ayında görevinden istifa etmişti. Gazetenin bir dönem editörlüğünü yapan Coulson, telekulak skandalıyla ilgili devam eden haberleri istifasına gerekçe göstermişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler