'İnsana yatırım en büyük yatırımdır'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Sadece taşa, toprağa yatırım yapmakla olmuyor, insana yatırım en büyük yatırımdır" dedi.

Yayınlanma: 14.08.2011 - 18:57
Abone Ol google-news

Adıyaman Valiliği'ni ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'la bir süre görüşüp ilin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. Bakan Yılmaz, daha sonra Adıyaman Belediyesi'ne ait Toplum Geliştirme Merkezi (TOGEM) binasına geçerek burada başlatılan Tekstil kurslarının açılışını yaptı. Açılan kursların Tekstil sektörüne önemli katkı yapacağını inandığını dile getiren Bakan Yılmaz, bu kurslarda tekstil sektörüne kalifiye ara eleman yetiştireceklerini söyledi.

Bakan Yılmaz, Adıyaman Valiliğini ziyareti ve Toplum Geliştirme Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmalarda, Adıyaman'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, Adıyaman'ın Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Adıyaman'ın gerek sahip olduğu huzur ve güven ortamı, gerekse hızlı bir kalkınma süreci içerisinde olmasının önemine dikkat çeken Bakan Yılmaz, ''Adıyaman gerçekten önem verdiğimiz bir ilimizdir. Adıyaman'a diğer gelişim ile bu gelişim arasında kendi bakanlığım kapsamında, özellikle SODES Projeleri kapsamında yapılanları görmekten büyük mutluluk duydum'' dedi.

İnsana yapılan yatırımın çok önemli olduğuna vurgu yaparak, bu anlamda Adıyaman ilinde SODES projelerinin başarıyla uygulanmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Bakan Yılmaz, ''Yerel dinamikleri harekete geçiren kalkınma Ajanslarımızın yapmış oldukları çalışmalarda da önemli mesafeler almış durumdayız. Gerek bölge planının hazırlanmasında, KOBİ'lerde, İşletmelere dönük hibe programlarında önemli mesafeler aldık. Turizme dönük, değişik alanlara, sektörlere dönük çalışmalar başarılı bir şekilde yürütülüyor. Yatırım destek ofislerimizde, yatırımcılarımıza yardım ediliyor. Kalkınma Ajanslarımızda yine ekonomik konularda değil, sosyal alanlarda da projeler uygulayacağımız mekanizmalar'' diye konuştu.

AKP'nin üniversitelere büyük önem verdiğini belirten Bakan Cevdet Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: ''Ülkemizin dört bir yanına üniversiteler açıldı. Özellikle 2006 yılında kurulan ve kendisiyle birlikte kurulan bir çok üniversiteyi geride bırakan Adıyaman Üniversitesi, geldiği nokta itibarıyla bizleri onurlandırmaktadır. Adıyaman Üniversitemizle iftihar ediyorum. Bakanlığım döneminde, elimizden gelen desteği verdik. Bundan sonra da Adıyaman üniversitemize desteğimiz artarak devam edecektir. Üniversiteler sadece eğitim, öğretim kurumları değildir. Kuruldukları bölgenin kalkınmasına katkı sunan lokomotif kurumlardan biridir. Gerek bu bölgenin potansiyelini tespit etmede, gerek potansiyeli değerlendirecek projeler geliştirmede son derece önemlidir.''

Adıyamanlılara Nissipi Köprüsünün müjdesini veren Bakan Yılmaz, GAP idaresinin son derece önemli çalışmalar yürüttüğünü, GAP Eylem planı kapsamında Adıyaman'da önemli çalışmalar yapıldığını, sulama ile ilgili çalışmalar var olduğunu, özellikle Koçali Barajıyla ilgili planlama çalışmasının devam ettiğini, Nissipi Köprüsünü önümüzdeki yatırım programına alarak, Projeler kapsamında birçok yatırım ve teşviklerin devam ettiğini ifade etti.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da belediyenin yapmış olduğu ve yapacağı projelerle ilgili Bakan Yılmaz'a brifing verdi. Konuşmalardan sonra kursları gezen Bakan Yılmaz, Belediyenin konservatuvar bölümünde öğrencilerle birlikte ''Adıyaman'a Gelin Olasan'' türküsünü söyledi. Kursları ziyaretinde yurttaşlarla sık sık sohbet eden Bakan Yılmaz'ın, yurttaşların sorunlarını dinleyip notlar aldığı gözlendi.

Bakan Yılmaz'a, katkılarından dolayı TOGEM yetkilileri tarafından plaket ve Adıyaman yöresine ait motifler takdim edildi. TOGEM'e yapılan ziyaretin ardından Bakan Yılmaz, AKP İl Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu kuruluş yıl dönümü ve vermiş olduklara iftara katılmak için Hisar düğün salonuna gitti. Bakan Yılmaz'a, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AKP İl Başkanı İbrahim Halil Fırat ve bazı kurum müdürleri eşlik etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler