Intel Security: ‘İkinci Ekonomi’ olarak güç kazanan dijital dünyanın korunması için radikal önlemler alınmalı

Yeni dijital dünya zaman, itibar ve para üzerine kurulu ikinci bir ekonomiyi beraberinde getiriyor ve bu dünyanın korunması için radikal çözümlere başvurmak gerekiyor.

Intel Security: ‘İkinci Ekonomi’ olarak güç kazanan dijital dünyanın korunması için radikal önlemler alınmalı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.03.2017 - 12:37


Intel Security, bu konuda yenilikçi, birbiriyle entegre ve hızlı çözümlerin geliştirilmesi için ilgili sektörlerin iş birliği yapması gerektiğini vurguluyor.

Dijital dünya, hem ticaret hem de entelektüel sermayenin paylaşımı açısından kritik bir platform haline dönüştü. Artan akıllı telefon ve internet bağlantılı cihazlarla dijital dünya ikinci bir ekonomi yarattı. Bu ikinci ekonominin en temel yapı taşları ise zaman, itibar ve para. Intel Security, kurumlar ve kişilerin bu üç değeri koruyabilmek için eski stratejiler yerine çok daha hızlı, yenilikçi, esnek ve kapsamlı güvenlik önlemleri almaları gerektiğini belirtiyor.

İkinci ekonominin belkemiğinin “güven” olduğunu vurgulayan Intel Security Türkiye ve Azerbaycan Bölge Direktörü İlkem Özar, bunu sağlayamayan kurumların yeni dijital dünyada ayakta kalamayacağını ifade etti. Özar, “Paraya dayanan ekonomi yerini hızla ‘ikinci ekonomi’ diyebileceğimiz dijital sistemlere bırakıyor. Teknolojinin yaşamı şekillendirdiği bu yeni dünyada zaman, itibar ve paranın korunması gittikçe zorlaşıyor ve siber suçlular minimum riskle maksimum kazanç sağlayabiliyor. Kurumlar ve kişiler sınırları ve kuralları belirli bir alanda hareket ederken siber suçlular kuralsız ve sınırsız bir şekilde hareket ediyor. İkinci ekonominin belkemiğinin güven olduğu da düşünülürse devletlerin, kurumların ve kişilerin artık bunu değiştirmek için harekete geçmesi ve daha proaktif davranması gerektiği ortadadır. Intel Security olarak uçtan uca, entegre çözümler yaratarak aşılması çok zor bir güvenlik mimarisi üretiyoruz. Ancak bu mimarinin yetkin bir ekip tarafından yönetilmesi, bu cihazları kullanan herkesin siber tehditler hakkında bilinçli olması ve en önemlisi de tüm sektörün bir arada, iş birliği ile çalışması büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Intel Security, ikinci ekonominin korunması için tüm sektör oyuncularını ortak bir platformda buluşturma hedefiyle McAfee Data Exchange Layer’ı (DXL) sundu. Açık kaynak stratejisi ve yeni bir yazılım geliştirme kitinin (SDK) beta sürümü ile DXL, kurumların ve teknoloji sağlayıcılarının gerçek zamanlı olarak iletişim kurabilecekleri, ortak projeler üretebilecekleri ve tehditlere karşı etkili aksiyonlar için anlık bilgi paylaşımı yapabilecekleri bir çözüm. Bu sayede farklı üreticilere ait teknolojiler birbirleriyle uyumlu çalışabilecek, uçtan uca tam bir koruma sağlamak kolaylaşacak.

İkinci ekonominin korunması yenilikçi çözümlere bağlı
Intel Security, yarattığı açık kaynaklı paylaşım platformu DXL’in yanı sıra güvenlik çözümlerini yeni nesil ve proaktif bir yaklaşımla tasarlayarak siber tehditlerle etkin mücadele yöntemleri sunuyor. Intel Security’nin güvenlik mimarisinin temelinde davranışsal analiz, makine öğrenimi tabanlı zararlı yazılım sınıflandırma sistemi ve bulut tabanlı gelişmiş tehdit tespit hizmetleri gibi yenilikçi özellikler yer alıyor.

Intel Security’nin yeni nesil güvenlik mimarisi dört temel koruma sistemine sahip. Dinamik Uç Nokta, Kapsamlı Veri Koruma, Veri Merkezi ve Bulut Koruma ve Akıllı Güvenlik Operasyonları olarak adlandırılan bu dört sistem, sektörün en büyük açık ekosistemi üzerine kuruluyor ve birbiri ile entegre olarak çalışıyor. Sistemler tek merkezden yönetiliyor ve gelişmiş koruma, tespit ve düzeltme hizmetleri sunuyor. Bu sayede bilgi sızıntısı risklerini de minimize eden Intel Security, güvenlik kadar iş verimliliğine de katkı sağlıyor ve ikinci ekonomiyi güvence altına alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler