İP: Sözleşmeli personelden başkomutan olmaz

İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey, Cumhurbaşkanı'nın Başkomutanlık görevinin sadece savaş dönemi için geçerli olduğunu hatırlatarak, "ABD emperyalizmi ile 2 sayfa 9 madde gizli hizmet sözleşmesi bağıtladıklarını itiraf edenler, Türk Ordusu'nun başkomutanı olamazlar" dedi.

Yayınlanma: 29.08.2011 - 20:40
Abone Ol google-news

30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonuna, "Abdullah Gül'ün Başkomutan sıfatıyla evsahipliği yapacağına" ilişkin haberleri değerlendiren Özbey, yazılı bir açıklama yaparak, "Herşeyden önce Cumhurbaşkanı'nın başkomutanlık görevi sadece savaş dönemi ile sınırlıdır" diyerek şöyle devam etti:

"30 Ağustos, 89 yıl önce emperyalist işgalcilere karşı kazandığımız büyük zaferin bayramıdır. ABD emperyalizmi ile 2 sayfa 9 madde gizli hizmet sözleşmesi bağıtladıklarını itiraf edenler, dünyanın ilk Milli Kurtuluş Savaşı'nı veren bir milletin, Türk Ordusu'nun başkomutanı olamazlar. ABD'nin Türkiye'mize açtığı savaşta, ortağı BOP Eşbaşkanı ile Türk Ordusu'na karşı operasyon yürüten, TSK içinde gizli istihbarat örgütü kuran, tertiplerle komutanlarını esir alanlar başkomutan olamazlar.

30 Ağustos Zafer Bayramı, ilk günden bu yana, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ev sahipliğinde kutlanmıştır. Şimdi ne olmuştur da bu gelenek ortadan kaldırılmaktadır? Hiçbir komutan, ordusuna yönelik tasfiye operasyonu yürütecek, Milli Devleti imha edenlere zaferini ikram edemez. Manşetler doğruysa, bu kabul edilemez.

Daha dün şehitlerimiz derin acısına saygı gerekçe gösterilerek, bu yılki resepsiyonu iptal edenlerin, bu ikramları izaha muhtaçtır. Korku ve teslimiyetin sonu, ihanete varır. Herkesin safını kesin hatlarla belirlemesi gereken günlerdeyiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler