Irak ihaleye çıkacak

Irak Hükümeti, ülkedeki 12 petrol ve doğalgaz sahasında arama çalışmalarının yapılması için gelecek yıl Ocak ayında ihaleye çıkacak.

Yayınlanma: 25.04.2011 - 13:22
Abone Ol google-news

Irak Petrol Bakanı Abdul Kerim El Luaybi düzenlediği basın toplantısında, 7'si doğalgaz, 5'i ise petrol olmak üzere toplam 12 sahada arama ve sondaj çalışmalarının yapılması için 2012 yılı başında Irak'da Saddam Hüseyin rejiminin devrilmesinden bu yana dördüncü kez ihale düzenleneceğini belirtti.

El Luaybi, söz konusu ihalelerle petrol ve doğalgaz rezervlerinin artırılmasının amaçlandığını ifade ederek, daha önce düzenlenen üç ihalenin mevcut rezervlerle ilgili olduğunu ve bakanlığın rezervlerin artırılması doğrultusunda iddialı bir plana yoğunlaşma kararı aldığını hatırlattı.

Irak Petrol Bakanı El Luaybi ayrıca, 120 dolar düzeyindeki petrol fiyatının kabul edilebilir olduğunu vurgulayarak, küresel ekonomiyi etkilemeyeceğini ifade etti.

Irak, geçen yıl Ekim ayında yaklaşık 317 milyar metreküp doğalgaz kapasitesine sahip üç saha için ihale düzenlemişti. Ocak ayında yapılacak ihale sonucunda, mevcut doğalgaz rezervlerine 82 milyar metreküp rezervin daha eklenmesi bekleniyor. Hükümet ayrıca, mevcut 143,1 milyar varil petrol rezervine de 10 milyar varil daha ekleneceğini tahmin ediyor.

Irak Hükümeti, 2009 yılında yabancı şirketlerle 11 petrol anlaşması imzalamıştı. Anlaşma gereğince, ülkenin şuanda 2,75 milyon varil olan günlük petrol üretiminin 2017 yılında ortalama 12 milyon varile yükseltilmesi hedefleniyordu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler