Irak'ta bombalı saldırı: 68 ölü, 135 yaralı

Irak'ta, pazar yerinde düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 68'e çıktığı bildirildi. Polis, Bağdat'ın Sadr semtindeki pazarda düzenlenen saldırıda yaralananların sayısının da 135 olduğunu açıkladı. Yetkililer, bombaların motorlu bir seyyar satıcı arabasındaki sebzelerin içine gizlendiğini bildirmişlerdi.

Yayınlanma: 24.06.2009 - 17:55
Abone Ol google-news

Bağdat'ın doğusunda yer alan Sadr semtindeki bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 68'e, yaralı sayısı da 135'e yükseldi. Polisin verdiği bilgiye göre olay, Şiiler'in yoğun olduğu Sadr semtindeki El Mridi Pazarı'nda motorlu bir seyyar satıcının aracına gizlen bombaların TSİ 19.00'da patlatılmasıyla meydana geldi. Görgü tanıkları, patlamanın şiddetiyle pazarın kuş satılan kısmında yangın çıktığını söylediler.

Irak İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, yaptığı açıklamada, Şiiler'in yoğun olduğu Sadr semtindeki pazar yerindeki saldırıda ölenlerin sayısının 68'e yükseldiğini ve yaralıların sayısının da 135 olduğunu söyledi. Yetkili, yaralıların çevredeki hastanelere kaldırıldığını ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını dile getirdi. Saldırının, ABD askerlerinin Irak kent ve kasabalarından çekilmesinden 6 gün önce olmasına dikkat çekiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler