İran'dan Türkiye'ye "Haşemi' sitemi

İran, Bağdat'tan kaçan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşemi'nin, Türkiye'de üst düzeyde kabul edilmesinden rahatsız.

Yayınlanma: 17.04.2012 - 10:45
Abone Ol google-news

İranlı Press TV, Tahran'ın rahatsızlığına dikkat çektiği haberinde "Türk polisi, kaçak Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısını koruyor" derken Haşemi'nin, İstanbul'da "17 kişilik polis ekibi ve beş araba tarafından korunduğuna, ailesi ile birlikte İstanbul'da iki eve yerleştirildiğini" kaydetti.

Press TV, Türk polisinin Haşemi'yi korumasına vurgu yaptığı haberinde "Türk hükümeti, bir polis birimini, ülkeyi ziyaret eden kaçak Irak Cumurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşemi ve ailesini korumakla görevlendirdi" dedi.

Haşemi'nin, Irak'ta "bir ölüm mangası"nı yönetmekle suçlandığını ifade eden Press TV, Katar ve Suudi Arabistan'dan sonra ziyaret ettiği Türkiye'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü, Ankara'dan "siyasi destek" istediğini kaydetti.

Türkiye'den gelen haberlere dayanarak Haşemi'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştükten sonra "17 polis ve 5 araba tarafından korunduğu"na dikkat çeken Press TV, "Hükümet aynı zamanda Haşemi ve ailesini ve ona eşlik eden kişileri İstanbul'da, güvenlik kaygılarıyla bir otel yerine iki eve yerleştirdi" ifadelerine yer verdi. Haberde Iraklı hükümetin defalarca diğer ülkeleri Haşemi'yi kabul etmemeye çağırdığı belirtildi.

Press TV, Haşemi'nin bürosundan Kuzey Irak'taki Kürt bölgesine döneceğinin bildirildiğine işaret ettikten sonra Bağdat'ın sürekli Kürt yönetiminden "terör eylemleri ile ilgili hakkındaki 150 suçlama nedeniyle yargılanmak üzere Haşemi'nin iadesini talep ettiği"ni anımsatırken "hükümeti ve güvenlik yetkilileri hedef alan bombalı saldırılara karışmakla suçlanan" Haşemi'nin ise, hakkındaki iddiaları reddettiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler