İşadamından peçe yasağına savaş

Bir işadamı, kamuya açık alanda peçeli çarşafa yasak getiren Belçika ve Fransa'yı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayete hazırlanıyor.

Yayınlanma: 18.08.2011 - 11:07
Abone Ol google-news

Gayrimenkul ticareti yapan Fransız Raşid Nekkaz, Belçika’da yasağı çiğneyen iki kadının 50 euro tutarındaki para cezalarını ödedi. Hatta Nekkaz, cezaları karşılamak için 1 milyon euroluk fon oluşturdu.

NTV'nin haberine göre işadamı cezaya çarptırılan kadınlardan biriyle kameralara şu açıklamalarda bulundu: “Seçimimi özgürce yaptım. 4 ay önce tamamen kendi kararımla bu kıyafeti seçtim. Bekarım, ailemle yaşıyorum, onlar giymeme taraftar değil. Benim kıyafetime asla karışmadılar. Eşlerine zorla bu kıyafetleri giydiren ve onları eve kapatan kocalara ceza getiren yasadan yanayım. Lakin aynı zamanda, caddelerde özgürce dolaşması için bu genç kadınların rahat bırakılmasından yanayım. Çünkü bireylerin hareket özgürlüğü, demokrasinin gereğidir”

Olayın cereyan ettiği Sint-Joost-Ten-Node kenti belediye başkanı ise Fransız işadamının mücadele yöntemine alaycı bir üslupla yaklaştı: “Boşa harcayacak parası varsa ona başka şeyler önerebilirim. Burada 154 milletten insan ve beraberinde gelen mali sıkıntılar mevcut”

Fransa Nisan'da Avrupa’da yüzü tamamen örten giysiyi yasaklayan ilk ülke olmuştu. Brüksel’de de aynı yasak geçen ay devreye girmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler