İşçi Partililere saldırı

Antalya Belek'te AKP'li bir grup, referandum çalışması yapan 33 İşçi Partisi üyesine sopa ve demir çubuklarla saldırdı. Olayda İşçi Partisi İl Başkanı Bilal Şimşir ile birlikte 9 partili çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yayınlanma: 05.09.2010 - 11:48
Abone Ol google-news

Antalya Belek'te AKP'li bir grup, Anayasa Referandumuyla ilgili açıklama yapmak isteyen İşçi Partililere saldırdı.

Olayı doğrulayan, İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey "Arkadaşlarımız açıklama yapmak istediği sırada demirlerle, sopalarla saldırıya uğradı. Şu an Antalya İl Başkanı Bilal Şimşir dahil 9 kişi yaralı. Yaralılar arasında hayati tehlikesi olanlarda var. Saldırı tek taraflı bir saldırıdır" dedi.

Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Şimşir'in omzunda çatlak oluştuğu, diğer yaralıların ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Hastanedeki kontrolleri süren Bilal Şimşir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Serik'teki çalışmaları sırasında aynı gün ziyaret edecekleri yerleri de anons ettiklerini, kendilerine saldıran grubun bu anonsu dikkate alarak Belek'e geldiğini sandıklarını kaydetti.

Broşür dağıttıkları sırada 25-30 kişilik bir grubun saldırısına uğradıklarını anlatan Şimşir, saldırganların ellerinde demir çubuklar, sopalar olduğunu ve önceden hazırlanmış olduklarını söyledi.

Referandum çalışmaları sırasında Antalya'nın pek çok ilçesini ziyaret ettiklerini, ancak ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını belirten Şimşir, ''Bunlar daha önceden hazırlanmış bir grubun işi. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bütün bu yaşananlara rağmen Akdeniz bölgesi referandumda 'hayır' diyecek'' dedi.

Saldırı anında saldırganların fotoğraflarının çekildiği, soruşturma başlatan ve saldırganları tespit eden Jandarmanın suçluları yakalamak için harekete geçtiği açıklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler