İşçi Partisi'nden çağrı var

İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Eylül günü yapılacak referandumda sayım ve sayım sonuçlarının birleştirilmesi için alınması gereken önlemler hakkında siyasi partilere çağrıda bulundu.

Yayınlanma: 08.09.2010 - 12:59
Abone Ol google-news

İşçi Partisi(İP) Genel Sekreteri Hasan Basri, referandumda kullanılan oyların sayımın "dürüst" yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulunarak, paralel sayım merkezi kurulması önerisini dile getirdi.

Partisinin sayım güvenliği için üzerine düşen görevi yaptığını belirten Basri, "Bu amaçla, Paralel Sayım Merkezi oluşturulmuş ve sandık sonuçları İlçe Seçim Kurulları ve merkezi birleştirme işlemleri adım adım izlenecek, sandıklardan gelen gerçek sonuçlarla karşılaştırılacaktır" dedi.

Sayımın dürüst ve güvenilir yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Basri, şöyle konuştu:
"AKP'nin Cumhuriyeti yıkma saldırısına karşı, bütün siyasi partiler üzerlerine düşeni yapmalıdır. Başta CHP, MHP, DP, DSP olmak üzere bütün siyasi partileri Paralel Sayım Merkezleri kurmaya, ulaştıkları bilgileri birbirleriyle paylaşmaları ve resmi sonuçların açıklanmasıyla birlikte Paralel Sayım Merkezleri sonuçlarını da açıklamaya çağırıyoruz."


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler