İşçi Partisi'nden "referandum" önerisi

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, anayasa değişiklik paketinden önce AB üyeliğinin referanduma götürülmesini istedi.

Yayınlanma: 07.04.2010 - 10:44
Abone Ol google-news

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, anayasa değişiklik teklifinin Meclis'e sunulduğunu hatırlattı.

Teklifin ''Meclis'ten çıkmasının bile şüpheli olduğunu'' savunan Gültekin, referanduma sunulması halinde ''kesin olarak reddedileceğini'' iddia etti.

Gültekin, anayasa değişikliğinin, AB'ye üyelik sürecinin bir gereği olduğu söylemiyle gerçekleştirilmek istediğini belirterek, şunları söyledi:
''Yapılan araştırmalara göre halkımızın yüzde 75'i AB üyeliğine karşıdır. Bu durumda Türk milletinin girmek istemediği AB'ye üyelik gerekçesiyle anayasa değişikliği yapmak istemenin meşru zemini kalmamıştır. Ama madem ki AKP, anayasa değişikliğinin AB'ye üyelik sürecinin bir gereği olduğunu söylüyor; o halde önce AB üyeliğini isteyip istemediğini milletimize soralım. Anayasa değişiklik paketini referanduma sunmadan önce AB üyeliğini en kısa sürede referanduma sunalım.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler