"İşçi Partisi'nin desteği Muhafazakar Parti'den fazla"

İngiltere'de Ed Miliband'in İşçi Partisi'nin genel başkanlığına seçilmesinin ardından yapılan bir kamuoyu yoklaması, bu partiye halk desteğinin arttığını gösterdi.

Yayınlanma: 28.09.2010 - 08:58
Abone Ol google-news

YouGov adlı araştırma şirketinin Sun gazetesi için yaptığı kamuoyu yoklamasına göre, İşçi Partisi'ne destek yüzde 1'lik farkla, Muhafazakar Parti'nin önüne geçti.

Araştırmaya göre oy eğilimleri şöyle:

İşçi Partisi yüzde 40, Muhafazakar Parti yüzde 39, Liberal Demokrat Parti yüzde 12 ve diğer partiler yüzde 9.

2 bin kişi arasında yapılan araştırmada, katılanların yaklaşık yüzde 25'i Ed Miliband'in David Cameron'dan daha iyi bir başbakan olacağını düşünürken, yüzde 38 Cameron'ın başbakanlığını destekledi.

Sendikaların desteğini arkasına alarak partinin liderliğine seçilen ve bu nedenle "Kızıl Ed" olarak adlandırılan Ed Miliband'in, sendikaların güdümünde olacağını düşünenler ise yüzde 30'dan fazla.

Ed Miliband, haftasonunda yapılan kurultayda, ağabeyi David Miliband'i yüzde 1,3'lük farkla geride bırakmış ve İşçi Partisi'nin yeni genel başkanı olmuştu.

İngiliz basını, ülkede mayıs ayında yapılan genel seçimde 13 yıllık iktidar koltuğunu Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyonuna kaptıran İşçi Partisi'ne desteğin ve üye sayısının son aylarda arttığına dikkat çekiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler