IŞİD'den dehşete düşürecek canlı bomba taktiği

Fransa'da Noel öncesinde Orleans ve Montpellier kentlerinde iki ayrı terör saldırısı engellendi. Canlı bombalardan birinin hamile kılığına girdiği öğrenildi.

Yayınlanma: 23.12.2015 - 11:11
Abone Ol google-news

Fransa'nın güney kenti Montpellier'de, İslam dinine geçen genç bir kadının hamile rolüne girerek karnına aliminyum kağıtla yapıştırdığı patlayıcıyla intihar saldırısına hazırlanırken yakalandığı belirtildi.

Orleans'da ise iki gencin Orleans polis ve jandarma binalarına saldırı hazırlığı yaptığı açıklandı.

HAMİLE NUMARASI YAPMIŞ

Montpellier yerel gazetesi Midi Libre'in haberine göre, geçtiğimiz Pazartesi günü anti-terör polisi, müslüman olmayı seçen Camille adındaki 23 yaşındaki genç kızın, hamile olduğu görüntüsü vermek için aliminyum kağıtla sahte karın yaptığını tespit etti.

X-RAYDEN KOLAYLIKLA GEÇTİ

Camille'in intihar saldırısı hazırlığında olduğu ihbarını alan anti terör birimleri, Pazartesi gecesi genç kadının evine baskın düzenledi. Hamile kadınlara uygulanmayan X-Ray cihazlarından kolaylıkla geçebilmek için bu planı uygulayan genç kadın, aliminyum kağıt ve patlayıcı malzemelerini internet üzerinden sipariş etti.

Polis patlayıcısı boşaltılan sahte göbek düzeneğini genç kadının evinde bulunca Camille eşiyle birlikte göz altına alındı. Genç kadın, polise verdiği ilk ifadesinde sahte karın düzeneğini " terör saldırısı için değil, büyük mağazalarda hırsızlık yapmak için hazırladığını" söyledi. 

YÜKLÜ MİRASA RAĞMEN IŞİD SAFLARINDA

Ancak son derece yüklü bir mirasa konan ve hırsızlık yapmaya ihtiyacı olmayan genç kadının ifadesini "hiçbir şekilde" inandırıcı bulmayan Fransız polisi, genç kadın hakkında yaptığı araştırmada ilginç sonuçlara ulaştı.

Polis, Midi Libre gazetesine, evinden çok ender dışarı çıkan ve çıktığında gözlerine kadar kara çarşafla kapanan genç kadının, "son derece endişe verici bir radikallik seviyesinde" islami akımlara katıldığı bilgisini verdi.

Evindeki bilgisayar taramasında IŞİD'in katliam videolarını saatlerce izlediği ortaya çıkan genç kadının, internet üzerinden intihar saldırıları ve patlayıcılar üzerine de pek çok araştırma yaptığı ortaya çıktı.

Camille'in, El Kaide ve IŞİD'e ait yayınların bütün sayılarını da bilgisayarından okuduğu anlaşıldı. Fransız polisi, Camille'in yakınlarına sıklıkla " IŞİD, cihat ve şehit olma " konusunda konuştuğunu ve tümüyle radikalleştiğini çevresinin de doğruladığını aktardı. Hücresinde kesinlikle uzanmayan Camille'in sürekli ayakta ya da düzleri üzerinde durarak, dua ettiği belirtildi. Camille ve eşinin dosyası Paris anti-terör birimlerine devredildi. 

ORLEANS'DA SALDIRI ENGELLENDİ

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, geçtiğimiz hafta Orleans kentinde de bir başka saldırı girişiminin polis tarafından engellendiğini duyurdu.

Cazeneuve, Suriye'de bulunan bir Fransız IŞİD mensubu ile temasta olan 23 ve 24 yaşındaki iki gencin, Orleans kentinde, polis ve jandarma birimlerine saldırı hazırlığında iken yakalandığını söyledi.  

KİLİSELER ALARMA GEÇTİ

Noel'in yaklaşmasıyla saldırı girişimlerinde artış tespit eden Fransa İçişleri Bakanlığı, olağanüstü hal uygulamalarıyla zaten en üst seviyede alınan güvenlik tedbirlerinin daha da yoğunlaştırılması talimatı verdi.

Cazeneuve, bütün valilik ve emniyet müdürlüklerine genelge göndererek, özellikle Noel ayinleri sırasında kiliselerde olağanüstü önlem alınmasını istedi. Fransız bakan, polis ve jandarmadan, IŞİD'in potansiyel hedefi olan kiliselerde, inthar saldırısı olasılığına karşı, ayinlerden önce çanta ve üst aramaları yapılmasını istedi. Ayrıca bütün ülkede Noel öncesi kurulan Noel pazarlarının da olağanüstü güvenlik tedbirleriyle korunması talimatı verdi. 

Yeni yıl kutlamalarında her yıl 1.5 milyon kişinin Eyfel Kulesi etrafında ve Champs-Elysees'de toplandığı Paris'te de güvenlik önlemleri olağanüstü seviyeye çıkarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler