IŞİD’in artık Türkçe dergisi var: Hedef İstanbul

Propagandalarını geniş kitlelere ulaştırmak için medyayı da etkin biçimde kullanan Irak İslam Şam Devleti (IŞİD), ‘İslam Devleti’nde çıkan onlarca haber, yazı ve videodan Türkiye halkı ve özellikle Müslümanların yoksun kalmaması‘ için Türkçe bir dergi çıkarmaya başladı.

Yayınlanma: 03.06.2015 - 14:43
Abone Ol google-news

IŞİD’e yakınlığıyla bilinen ‘El Hayat Medya‘ tarafından çıkarılan ve ‘Konstantiniyye‘ ismi verilen derginin çıkışı, İstanbul’un Osmanlı Devleti tarafından fethettiği tarihle çakıştığı için ilk sayısının konusu ‘Konstantiniyye’nin Fethi‘ olarak belirlenmiş.

Şaban 1436‘ tarihli derginin yer verdiği diğer konularsa şöyle: Demokrasi Tutuştu; Türkiye’den Getirilen Etlerin Hükmü;

Öldürürler ve Öldürürler; Mürted Kime Denir?; Putların Yıkılması; Hicret; Yermük Kampı; Davet ve Cihad İçin Ehli Sünnet Cemaati ve Ölülere Kur’an Dirilere Demokrasi.

İmzasız bir  ‘Önsöz‘e de yer verilen dergide, ‘hergün İslam Devleti’nde çıkan onlarca haber, yazı ve videoların birçoğundan Türkiye halkı ve özellikle de Müslümanlar yoksun kaldığı için Türkçe konuşanlara mahsus bir dergi çıkarma kararı aldıkları’ belirtiliyor.

Önsöz, “… Bugüne kadar İslam Devleti’ne km’lerce alanı savaş ve silahla bahşeden Rabbimizden derginin adını verdiğimiz Kostantiniyye’yi savaşsız ve kansız bize kapılarını açmasını diliyoruz. Ya Rabbi Resulullah’ın bahsetmiş olduğu İstanbul’un fethini bize nasip et. Allahumme amin…” sözleriyle sonlandırılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler