İşkenceyle ilgili ekip oluşturuldu

12 Eylül döneminde Ankara'daki işkence iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Demir'in talimatıyla, mağdur ve müştekilerin ifadelerini almak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ekip oluşturuldu.

Yayınlanma: 12.04.2012 - 14:23
Abone Ol google-news

12 Eylül Darbesi ile ilgili Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında dava açan özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, o dönemdeki işkence iddialarına ilişkin şikayetleri, görevsizlik kararı vererek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti. Başsavcılık da iddiaları soruşturmak üzere dosyaları Cumhuriyet Savcısı Murat Demir'e vermişti.

Savcı Demir, mağdur ve müştekilerin ifadelerinin emniyette alınmasına karar verdi. Demir'in talimatı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde, mağdur ve müştekilerin beyanlarının alacak bir ekip oluşturuldu.

Bir başkomiserin de görevli olduğu ekip, 12 Eylül döneminde Ankara'da işkence ve kötü muameleye uğradığını ileri süren yaklaşık 40 kişinin ifadesini alacak.

Aynı dönemde, Ankara'da işkence gördüğünü bildiren ancak, şu anda başka illerde ikamet eden mağdur-müştekilerin ifadeleri için ilgili cumhuriyet savcılıklarına talimat yazılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler