İsrail, Hamas liderini gözaltına aldı

İsrail askerleri, yaklaşık bir ay önce cezaevinden salıverilen, Hamas'ın Batı Şeria'daki liderlerinden Şeyh Hasan Yusuf'u dün gece yeniden gözaltına aldı.

Yayınlanma: 01.09.2011 - 06:58
Abone Ol google-news

Askerlerin Şeyh Yusuf'u Nablus'un güneyindeki Za'tara askeri kontrol noktasında gözaltına alındığı belirtiliyor. Filistinli kaynaklar, ailesiyle birlikte Cenin'de bayram ziyaretinden dönen Şeyh Yusuf'un kontrol noktasında bir kaç saat tutulduğunu ve daha sonra Şeyh Yusuf'un henüz bilinmeyen bir yere götürüldüğünü bildirdiler.

Aynı zamanda Hamas'tan parlamento üyesi olan Şeyh Hasan Yusuf'un neden gözaltına alındığı henüz bilinmiyor.

Şeyh Hasan Yusuf, (55) geçen 4 Ağustos günü, hapis sürelerini tamamlayan 100'den fazla Filistinli ile birlikte, 5 yılı aşkın süredir kaldığı cezaevinden salıverilmişti.

Daha önce bir çok kez tutuklanan ve 14 yıldan fazla süre İsrail cezaevlerinde yatan Şeyh Hasan Yusuf, 9 çocuk babası.

Çocuklarından Musab Hasan Yusuf, İsrail İç Güvenlik Servisi Şin Bet için yıllarca çalıştığını, "Hamas'ın Oğlu" adıyla yazdığı kitabında açıklamıştı. Hristiyanlığı seçen Musab Yusuf, 2007 yılında Amerika'ya gitmişti.

Gazze Şeridi'ndeki Hamas liderlerinden, Filistin Yasama Konseyi (parlamento) Başkanvekillerinden Ahmed Bahar ise Yusuf'un gözaltına alınmasını kınayarak, İsrail'in Filistinli seçilmiş kişilere ve yetkililerine yönelik bu tür politikalarının, Filistinliler'in bağımsızlık ve özgürlük yolundaki kararlılıklarından vazgeçiremeyeceğini söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler